r
Nosalty Logó

Baconos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dorka
Baconos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 365 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    761 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 781 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    125.4 g

Zsír

  • Összesen
    384.1 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    173 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    108 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8642.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    311 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1460 mg
  • Nátrium
    6087 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    557.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2224 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    60 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    622 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2097 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 6237 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    506.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 365 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy nagyobb pohárba morzsoljuk. A cukrot rászórjuk, a langyos tejet ráöntjük. Meleg helyen kb. 15 percre félretesszük, hogy az élesztő fölfuthasson benne.
  2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a fölfuttatott élesztővel, az olajjal, a többi langyos tejjel és a tojással inkább lágy, mintsem kemény tésztát dagasztunk belőle.Nem kell keleszteni, ígyenyhén lisztezett gyúrólapon kissé kisodorjuk, és 9 egyenlő részrevágjuk. Egyenként kicsit meggömbölygetjük.
  3. A puha(szobahőmérsékletű)margarint előszőr magában,majd a sóval ízesítve keverjük habosra.
  4. Egytésztacipót vékonyra, kerekre ellapítunk. Sós margarinnal vékonyan megkenjük, majd rátesszük avékony baconlapokat. Kerekre nyújtunk egy másik tésztacipót is, szépen a már megkentlapra illesztjük.Margarinnal eztis megkenjük, majd a harmadik kerekre nyújtott tésztát ráfektetjük.
  5. Ezután 8 -16 cikkre vágjuk, mint egy tortát, attól függően,mekkora kifliket szeretnénk. Egyenként a csúcsok felé minél több csavarással föltekerjük, majd tepsibe rakjuk.
  6. Ugyanígy, hármasával rétegezve a tésztákat elkészítjüka többi kiflit is.
  7. Felvert tojással lekenjük.
  8. Előmelegítettsütőben, 200 fokon vagy légkeveréses sütőben 180 fokon 15-20 percig sütjük, a nagyságától függően.
  9. Amikor kész, a tepsiben hagyjuk még egy ideig, hogy a kisült zsiradékot magába szívhassa, így még puhább lesz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 344
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 43194
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 25.

Ajánló

Én egyből dupla adagot készítettem és így, sajnos nem lett elég a szalonna ezért gyorsan fel kellett találnom magam, így a megmaradt sós margarinba párizsit reszeltem, amit jól összekevertem és ezzel kentem meg a tésztát, nagyon finom lett. Aztán született egy lekváros verzió is. Akár sós, akár  édes töltelékkel készítjük, nagyon finom lesz a végeredmény. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A receptet a Príma Konyha októberi számában találtam. Igaz kicsit változtattam rajta, recept bacon helyett sajtot írt, de pont nem volt itthon sajt, ezért tettem bele a szalonnát.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...