Baconbe tekert sajtos-sonkás cukkininyársak kapros tejföllel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.7 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2382.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 376 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 1546 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 236.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 331 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 134 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2022 micro
Összesen
621
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115 g
Zsír
-
Összesen 202.5 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 490 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9528.8 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1504 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 1456 mg
-
Nátrium 6185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 947.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1322 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 225 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 248 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 536 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8088 micro
Összesen
2487
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 13.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 631.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 410 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 536 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Cukkini
- A fokhagymás-kapros tejfölhöz a kaprot apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. A tejfölbe tesszük, és jól kikeverjük. Ízlés szerint sózzuk. Tálalásig hűtőbe tesszük.
- A cukkiniből egy zöldséghámozóval hosszában, vékony szeleteket vágunk. A sonkát is csíkokra vágjuk, körülbelül olyan széles legyen, mint a cukkini. A krémfehér sajtot villával összetörjük, és borssal ízesítjük. Sózni semmit nem sózzuk, mert a szalonna, a sonka és a sajt is sós. Annyi elég a cukkininek.
- Összeállítjuk a nyársakat. Egy baconcsíkra ráteszünk egy cukkinicsíkot. Ezt megkenjük a krémfehér sajttal. A sajtra tesszük a sonkacsíkot, majd csigaformára tekerjük, és feltűzzük egy nyársra. Egy nyársra 3-4 csigát tegyünk.
- A kész nyársakat tepsibe tesszük. Lefedjük alufóliával, és sütőbe tesszük. 15-20 percig sütjük 180 fokon, majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük a szalonnát.
- Fokhagymás-kapros tejföllel kínáljuk. Adhatunk még hozzá valamilyen salátát vagy krumplipürét is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 66
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 777
- Feltöltés dátuma: 2017. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretjük a cukkinit bármilyen formában, így mindig kísérletezek valamivel. A receptben fokhagymás-kapros tejföl van, de kétfélét szoktam készíteni. Az egyikben nincs kapor. A családban van, aki nem szereti.