r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
hallie
Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Összesen 176 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    64 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2441.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    964 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    341 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1036 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    128 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    625 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4882.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    2365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 2072 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, majd jól kiklopfoljuk őket. Csirkemellenként 3-4 szelet nyerhető. Ne maradjanak nagyon vastagok, mert akkor nehezebb lesz feltekerni őket. Majd nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. A töltelékhez, tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyi mustárt egy tálkába, nyomjuk bele a 2 gerezd fokhagymát, bőven tekerünk bele frissen őrölt borsot, majd reszeljük le a füstölt sajtot és keverjük össze a mustárral. Ha nagyon darabos lesz az így kapott egyveleg, tegyünk bele még egy kis mustárt, míg jól kenhető masszát kapunk.
  3. A gombákat szeleteljük fel, ne legyenek túl vastagok.
  4. Készítsük magunk mellé mindent, és vékonyan olajozzunk be egy tepsit, jénait, kinek mi tetszik.
  5. Vegyük a husikat, az egyik oldalukat kenjük be a mustáros kencével, ne túl vékonyan, nem kell sajnálni. A mustáros töltelékre fektessünk egymás mellé néhány gomba szeletet, a husi egyik végén egy kis helyet hagyva. A gombák lefektetése után fogjuk, és tekerjük fel a husit - nem baj, ha a gomba megtörik -, és miután ez megvan, fogjuk a szeletelt baconszalonnát, tekerjük szorosan körbe a göngyöleget, és tűzzük át fogpiszkálóval, majd helyezzük a tepsibe. Tegyünk így, míg az összes husi el nem fogy. Nagynak tűnhetnek majd a begöngyölt ínyencségek, de a sütés közben összezsugorodnak, így lehet őket szorosabban rakni.
  6. Fedjük le a tepsit alufóliával, és mehet a sütőbe 220 fokon kb. 40 percre.
  7. Amikor már a husik átsültek, vegyük le a fóliát, és ha sok finom szaftot eresztet, kicsit kanalazzunk le belőle, és tegyük félre. Ha maradt gomba, nyugodtan szórjuk a husik mellé, és ha valaki szeretne, nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát is szórhat rá. Kicsit locsoljuk meg a szafttal, hogy a gomba és hagyma is átvegye az ízét, és toljuk vissza, míg szép piros nem lesz. Ha továbbra is sok szaftot ereszt, le lehet kanalazni és locsolgatni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 234
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15797
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hallie 6 recept

Az eredeti recept még nagypapámtól származik, mert nálunk ő volt a konyhai kisördög. Ő még karajból vagy tarjából készítette gomba és bacon nélkül, majd anyukám adta hozzá a recepthez a bacont, én pedig a nagy kedvencünket a gombát, de tekertem bele már plusz sonkát is. Finom másfajta husival is, én most csirkéből készítettem el. Ezt a mennyiséget 2 ember is bekebelezi akár ebédre is, de lehet hagyni belőle vacsira. 10-12 göngyöleg lesz belőle.

Hozzávalók

A csirkéhez

A mustáros krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...