Baconbe göngyölt mustáros-gombás csirke
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
hallie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
338g csirkemellfilé405 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
35 kcal
A mustáros krémhez
-
25g mustár15 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1036
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
675g csirkemellfilé810 kcal
-
200g bacon786 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
71 kcal
A mustáros krémhez
-
50g mustár30 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2072
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
A csirkéhez
-
56.8g csirkemellfilé68 kcal
-
16.8g bacon66 kcal
-
4.2g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8.4g gomba2 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
A mustáros krémhez
-
4.2g mustár3 kcal
-
8.4g füstölt sajt28 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
176
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.5 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2441.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 964 mg
-
Nátrium 1183 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 383.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 341 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
1036
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.9 g
Zsír
-
Összesen 128 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 625 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4882.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 221 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 254 mg
-
Foszfor 1929 mg
-
Nátrium 2365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 767.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
2072
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A csirkéhez
-
20 dkg bacon
-
1 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
10 dkg gomba
A mustáros krémhez
Elkészítés
A csirkéhez
- A csirkemelleket hosszában felszeleteljük, majd jól kiklopfoljuk őket. Csirkemellenként 3-4 szelet nyerhető. Ne maradjanak nagyon vastagok, mert akkor nehezebb lesz feltekerni őket. Majd nagyon enyhén sózzuk, borsozzuk.
- A töltelékhez, tegyünk kb. 4-5 evőkanálnyi mustárt egy tálkába, nyomjuk bele a 2 gerezd fokhagymát, bőven tekerünk bele frissen őrölt borsot, majd reszeljük le a füstölt sajtot és keverjük össze a mustárral. Ha nagyon darabos lesz az így kapott egyveleg, tegyünk bele még egy kis mustárt, míg jól kenhető masszát kapunk.
- A gombákat szeleteljük fel, ne legyenek túl vastagok.
- Készítsük magunk mellé mindent, és vékonyan olajozzunk be egy tepsit, jénait, kinek mi tetszik.
- Vegyük a husikat, az egyik oldalukat kenjük be a mustáros kencével, ne túl vékonyan, nem kell sajnálni. A mustáros töltelékre fektessünk egymás mellé néhány gomba szeletet, a husi egyik végén egy kis helyet hagyva. A gombák lefektetése után fogjuk, és tekerjük fel a husit - nem baj, ha a gomba megtörik -, és miután ez megvan, fogjuk a szeletelt baconszalonnát, tekerjük szorosan körbe a göngyöleget, és tűzzük át fogpiszkálóval, majd helyezzük a tepsibe. Tegyünk így, míg az összes husi el nem fogy. Nagynak tűnhetnek majd a begöngyölt ínyencségek, de a sütés közben összezsugorodnak, így lehet őket szorosabban rakni.
- Fedjük le a tepsit alufóliával, és mehet a sütőbe 220 fokon kb. 40 percre.
- Amikor már a husik átsültek, vegyük le a fóliát, és ha sok finom szaftot eresztet, kicsit kanalazzunk le belőle, és tegyük félre. Ha maradt gomba, nyugodtan szórjuk a husik mellé, és ha valaki szeretne, nagyon vékonyra felszeletelt vöröshagymát is szórhat rá. Kicsit locsoljuk meg a szafttal, hogy a gomba és hagyma is átvegye az ízét, és toljuk vissza, míg szép piros nem lesz. Ha továbbra is sok szaftot ereszt, le lehet kanalazni és locsolgatni.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 234
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 15761
- Feltöltés dátuma: 2012. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
hallie
6 recept
Az eredeti recept még nagypapámtól származik, mert nálunk ő volt a konyhai kisördög. Ő még karajból vagy tarjából készítette gomba és bacon nélkül, majd anyukám adta hozzá a recepthez a bacont, én pedig a nagy kedvencünket a gombát, de tekertem bele már plusz sonkát is. Finom másfajta husival is, én most csirkéből készítettem el. Ezt a mennyiséget 2 ember is bekebelezi akár ebédre is, de lehet hagyni belőle vacsira. 10-12 göngyöleg lesz belőle.