r
Nosalty Logó

Baconbe göngyölt csirkemell mártogatóssal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Pimkie
Baconbe göngyölt csirkemell mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 175 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3522.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    874 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1090 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    370.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1059 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.9 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14089.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    3494 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    4359 mg
  • Nátrium
    5464 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    786 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1583 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4236 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 175 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk és kiolajozott tepsibe fektetjük. Megszórjuk sültkrumpli fűszerkeverékkel (én paprikás ízűt használtam).
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, kisebb szeletekre vágjuk, és ha kell, akkor egy kicsit kiklopfoljuk.
  3. A sajt felét félretesszük, a többit ujjnyi gerezdekre vágjuk.
  4. Felgöngyöljük a húst úgy, hogy a közepére teszünk egy gerezd sajtot, kívülre pedig bacont.
  5. A tekercseket a burgonyára tesszük, picit meglocsoljuk olajjal, és előmelegített 175 fokos sütőben 40 percig légkeveréses módon sütjük.
  6. Közben a tejfölbe aprítjuk a snidlinget (ízlés szerinti mennyiség), belenyomjuk a fokhagymát, sót és fehérborsot keverünk bele.
  7. Ha letelt a 40 perc, a sajt másik felét ráreszeljük a tekercsekre, és további 20 percig sütjük.
  8. Ha elkészült, a tejfölös mártogatóssal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 41464
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom, laktató étel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...