r
Nosalty Logó

Bacon kabátos gesztenyés pulykasült szilva körettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Bacon kabátos gesztenyés pulykasült szilva körettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Töltelék

Köret

Összesen 540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Töltelék

Köret

Összesen 5399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Hús

Töltelék

Köret

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1241 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 540 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.7 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12409.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    683 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    3280 mg
  • Nátrium
    7507 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.7 g
  • Cukor
    244 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2210.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    1167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    526 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1485 micro
Összesen 5399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Hús

Töltelék

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A pulykahúst vékonyan felvágjuk és klopfolóval kilapítjuk. Sóval, borssal és néhány gerezd zúzott fokhagymával bedörzsöljük, rozmaringlevelekkel és kakukkfűvel ízesítjük. Lefedve hagyjuk pácolódni a húst legalább 1 órát.
  2. A sütőformát (nálam kenyérsütő-forma tepsi, de lehet őzgerinc is) ecsettel kiolajozzuk. A vöröshagymát vékonyan felkarikázzuk, majd a tepsi aljába rakjuk. Szórunk közé 3-4 darab fokhagymagerezdet is, és rátépkedünk néhány szál rozmaringot, kakukkfüvet. Erre picit egymást fedve, szorosan lerakjuk a bacon-szeleteket, hogy a végük a tepsi mindkét szélén kilógjon (vissza fogjuk hajtani a végén a húsrolád tetejére). A pulykaszeleteket is lerakjuk a baconre úgy, hogy 1-2 kisebb darab hús jusson a tetejére is.
  3. A pulykát megszórjuk a lecsepegtetett szilvaszemekkel, a tölteléket rákanalazzuk, a kimaradt pulykaszeletekkel befedjük. Tetejére visszahajtjuk a bacont is.
  4. Fóliával letakarjuk a tepsi tetejét, és 200 C fokra előmelegített sütőbe toljuk. Lefedve sütjük 45 percig, majd 15 percet fólia nélkül pirítjuk a húst. Ezt követően kivesszük a sütőből, és egy magas falú tepsire fordítjuk a húst a formából.
  5. Visszatesszük a pulykát a sütőbe, és 10 percenként öntözve a kisült szaftjával piros, ropogósra sütjük.

Töltelék

  1. A rumos vízbe áztatott aszalt szilvát lecsepegtetjük.
  2. A tojást kikeverjük a tejföllel, a fűszerekkel ízesítjük. A puha gesztenyemasszát villával összetörjük, és a tojásos töltelékkel összedolgozzuk. (Folyós lesz, ne ijedjünk meg.)

Köret

  1. Egy jénai tálba tesszük a tisztított, félbevágott szilvaszemeket. Gazdagon megszórjuk fahéjjal.
  2. A mézet egy picit megmelegítjük, majd a szilvára csorgatjuk.
  3. 200 C fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x11x7
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1734
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 19.

Ajánló

Az aszalt szilvás hústekercsekhez kiválóan passzol a sült szilvás köret, ami sütés közben isteni gyümölcsszaftot ereszt. Leginkább burgonyapürével, főtt vagy sült krumplival tálalva ajánlom, de rizskörettel is el tudom képzelni. Akinek túl sok a szilvából, az a töltelékből akár el is hagyhatja az aszalt gyümölcsöt, vagy természetesen más édeskés kompótot, befőttet vagy zöldségköretet is kínálhat vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bacon kabátos gesztenyés pulykasült szilva körettel
Tubicám 33 recept

Hosszú évek kitartó könyörgésébe telt, mire meggyőztem szeretteimet, hogy a sós és édes ízek játéka az ünnepi sültek esetében is kiválóan működhet. Az apró receptmódosítások családi körben rendre sikert arattak, és végül szabad kezet kaptam a fúziós kísérletekre. Azóta nálunk a gyümölcsös pulykasült valamely változata az ünnepi asztal hagyományos eleme.

Hozzávalók

Hús

Töltelék

Köret

Címlapról ajánljuk