r
Nosalty Logó

Bacon jam

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
CulinaRita
Bacon jam
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

133
Kalória
10.2g
Fehérje
7g
Szénhidrátok
5.9g
Zsír
35.5g
Víz
-
Koleszterin
381mg
Rost
4.8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1574 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1095.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 133 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.8 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    12756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    425.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 1574 kcal
  • 17% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1060 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    9 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát 1 cm széles szeletekre vágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát lepréseljük, a gyömbért lereszeljük.
  2. Egy nagy méretű, mély serpenyőben a szalonnát közepes hőmérsékleten, folyamatos keverés közben megpirítjuk, amíg szép áttetsző színű lesz a zsíros része. Kiemeljük papírtörlőre, és csak egy evőkanálnyi zsiradékot hagyunk a serpenyőben, amin megpirítjuk a hagymát, a gyöngyhagymát és a fokhagymát.
  3. Belekeverjük a gyömbért, a mustárt és a chilit. Hozzáadjuk a borecetet, a barna cukrot, a juharszirupot, a konyakot és a főtt kávét, majd jól összefőzzük, amíg a folyadék sűrűvé válik. Visszahelyezzük a szalonnát a serpenyőbe, és lassú tűzön még 10 percig főzzük a szósszal együtt.
  4. Turmixgépben lekvár állagú krémmé dolgozzuk, és kis üvegekbe helyezve, hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Sok-sok évvel ezelőtt éltem Angliában, és bár sokan nem tartják változatosnak az angol konyhát, azért megannyi finomság és ötlet hazája. Miért vegyük meg, ha magunk is elkészíthetjük? Ilyen például a bacon jam, magyarul a szalonnás dzsem, aminek bár idegen hangzatára összehunyorítjuk a szemeinket, mégis nagyon könnyen tud a konyhánk nélkülözhetetlen elemévé válni a sajátosan édesen sós ízével.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!