Babsaláta Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g paprika16 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
63g fejtett bab208 kcal
-
50g virsli135 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
10g paprikakrém0 kcal
-
18g gulyáskrém21 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g paprika66 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
250g fejtett bab833 kcal
-
200g virsli538 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g majoranna5 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
40g paprikakrém0 kcal
-
70g gulyáskrém83 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1753
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
29.2g paprika5 kcal
-
21.9g paradicsom4 kcal
-
18.3g fejtett bab61 kcal
-
14.6g virsli39 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
2.9g paprikakrém0 kcal
-
5.1g gulyáskrém6 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
1.2g napraforgó olaj10 kcal
Összesen
127
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 18.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1238.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 314 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 315 mg
-
Nátrium 425 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 203.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 269 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 93 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 382 micro
Összesen
438
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 92 g
Zsír
-
Összesen 73.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4953.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 1255 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 586 mg
-
Foszfor 1262 mg
-
Nátrium 1702 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 190.5 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 812.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 316 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1075 micro
-
Kolin: 210 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 372 micro
-
β-karotin 2126 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 1529 micro
Összesen
1753
kcal
- 8% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 59.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 79 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 564 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
4 db paprika
-
25 dkg fejtett bab
-
20 dkg virsli
-
3 db zellerlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 kk majoranna
-
chilipehely ízlés szerint
-
40 g paprikakrém
-
1 tubus gulyáskrém
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Az előzőleg beáztatott babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajon kevés sóval megszórva megdinszteljük.
- Rátesszük a vékony karikára vágott paprikát, kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot. Fűszerezzük:só, bors, majoranna, chili, gulyáskrém, paprikarkém, majd átforgatjuk.
- Hozzáadjuk a puhára főtt babot, zellerzöldet, kevés vizet öntünk rá, és kb. 15 pecig pároljuk, néhányszor óvatosan megkeverjük. Végül belerakjuk a karikára vágott virslit, és még öt percig forraljuk.
- Ezután eltávolítjuk a zellerzöldet, hűlni hagyjuk, tálalásig hidegre tesszük.
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 150
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17090
- Feltöltés dátuma: 2013. február 21.
Ajánló
Jó tanács: a sóval óvatosan bánjunk, mert a paprikakrém és a gulyáskrém is sós!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katharosz
499 recept
Ez egy nagyon régi receptem, amit méltatlanul elfelejtettem, de mivel nagyon finom, most újra itt van!