r
Nosalty Logó

Babos ropogós joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Babos ropogós joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 381 kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 1528 kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Összesen 268 kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 381 kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2938.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    459 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    279 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1616 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1528 kcal
  • 17% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Elkészítés

A babos ropogóshoz

  1. A hagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát félbe vágjuk.
  2. Egy kis lábosban, vagy a fritőzben olajat melegítünk. Kb. 180 ºC a cél.
  3. Minden hozzávalót egy turmixba vagy késes robotgépbe teszünk, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha nem teljesen pépes, külön izgalmas, ha a bab egy kicsit darabos. Ennél a fázisnál tehetünk bele egy tojást is. Kissé más lesz a végeredmény, de hasonlóan finom.
  4. Két kanállal, vagy nedves kézzel galuskákat formázunk, majd a forró olajba engedjük. Kb. 2-3 perc alatt kívül ropogósra sütjük, majd papírtörölközőn lecsepegtetjük.

A joghurthoz

  1. A mentát felaprítjuk.
  2. Az összes hozzávalót elkeverjük, majd a babos ropogóssal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11263
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenféle tócsnit szeretek, és mindenféle hüvelyest is: babot, borsót, csicseriborsót, lencsét. A kettő találkozásából született ez a recept, amit egyébként az afrikai konyha egyik ismert főételeként tartanak számon.

Hozzávalók

A babos ropogóshoz

A joghurthoz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...