Babos-csicseriborsós burger sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
nyihaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgerhez
-
133g fehérbab444 kcal
-
67g csicseriborsó252 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
25g cheddar sajt101 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
18g tojás23 kcal
-
10g kukoricaliszt36 kcal
-
13g burgonyapehely47 kcal
-
5g szezámmag27 kcal
-
57g napraforgó olaj501 kcal
Összesen
1509
kcal
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgerhez
-
400g fehérbab1332 kcal
-
200g csicseriborsó756 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
75g cheddar sajt302 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
55g tojás69 kcal
-
30g kukoricaliszt109 kcal
-
40g burgonyapehely142 kcal
-
14g szezámmag80 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
4527
kcal
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
A burgerhez
-
37.7g fehérbab126 kcal
-
18.9g csicseriborsó71 kcal
-
2.3g olívaolaj20 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
7.1g cheddar sajt28 kcal
-
0g zöldfűszer0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A panírozáshoz és a sütéshez
-
5.2g tojás7 kcal
-
2.8g kukoricaliszt10 kcal
-
3.8g burgonyapehely13 kcal
-
1.3g szezámmag8 kcal
-
16g napraforgó olaj142 kcal
Összesen
427
kcal
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.5 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 85 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2061.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 613 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 351 mg
-
Foszfor 794 mg
-
Nátrium 236 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 112 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 933 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 108 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 49 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
1509
kcal
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.6 g
Zsír
-
Összesen 247.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 77 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6185.7 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 1838 mg
-
Vas 57 mg
-
Magnézium 1053 mg
-
Foszfor 2382 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.7 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 92 mg
VÍZ
-
Összesen 173.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 70 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2798 micro
-
Kolin: 650 mg
-
Retinol - A vitamin: 325 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 148 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 262 micro
Összesen
4527
kcal
- 16% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 583 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 16.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 264 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
427
kcal
Hozzávalók
A burgerhez
-
3 ek olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A panírozáshoz és a sütéshez
-
1 db tojás
-
2 evőkanál kukoricaliszt
-
4 dkg burgonyapehely
Elkészítés
A burgerhez
- A leöblített és leszűrt konzerv babot és csicserit villával vagy krumplinyomóval durva péppé törjük.
- Az olívaolajon a finomra vágott hagymákat megfuttatjuk.
- Az áttört püréhez adjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a friss, finomra vágott fűszereket is.
- Egyneművé gyúrjuk, majd a hűtőben 10 percig pihentetjük.
- 6 db pogácsát formázunk a masszából, amiket lisztbe, tojásba, majd a burgonyapehely és magok keverékében megforgatunk.
- Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és süssük pirosra a pogácsákat 8-10 perc alatt.
- Szedjük papírtörlőre.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2974
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.
Ajánló
Amennyiben nem gluténmentesen készítjük, panírozhatjuk a klasszikus módon is a pogácsákat. Az eredeti recept sült paradicsommal és rukkolával tálalta. Tálalhatjuk salátához, tehetjük zsemlébe, adhatjuk főzelékhez feltétnek is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
nyihaj
120 recept
Az alapreceptet szintén a BBC-s újságban leltem, ezt turbóztem fel a maradék csicseriborsóval és a friss fűszerekkel, ill. gluténmentesítettem a panírozást a kamra tartalmának megfelelően. Figyeljünk a sajt mennyiségére, mert minél több a sajt, annál lágyabb lesz a végeredmény! Finom puha kis burger :) A mienkben jó sok sajt van, így lágy lett, de kihűlve normál állagúvá vált :-D