r
Nosalty Logó

Babos-csicseriborsós burger sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nyihaj
Babos-csicseriborsós burger sajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 1509 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 4527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 427 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2061.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    613 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1509 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.3 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6185.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1838 mg
  • Vas
    57 mg
  • Magnézium
    1053 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    707 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    92 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2798 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 4527 kcal
  • 16% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A burgerhez

  1. A leöblített és leszűrt konzerv babot és csicserit villával vagy krumplinyomóval durva péppé törjük.
  2. Az olívaolajon a finomra vágott hagymákat megfuttatjuk.
  3. Az áttört püréhez adjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a friss, finomra vágott fűszereket is.
  4. Egyneművé gyúrjuk, majd a hűtőben 10 percig pihentetjük.
  5. 6 db pogácsát formázunk a masszából, amiket lisztbe, tojásba, majd a burgonyapehely és magok keverékében megforgatunk.
  6. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben és süssük pirosra a pogácsákat 8-10 perc alatt.
  7. Szedjük papírtörlőre.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2974
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 16.

Ajánló

Amennyiben nem gluténmentesen készítjük, panírozhatjuk a klasszikus módon is a pogácsákat. Az eredeti recept sült paradicsommal és rukkolával tálalta. Tálalhatjuk salátához, tehetjük zsemlébe, adhatjuk főzelékhez feltétnek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alapreceptet szintén a BBC-s újságban leltem, ezt turbóztem fel a maradék csicseriborsóval és a friss fűszerekkel, ill. gluténmentesítettem a panírozást a kamra tartalmának megfelelően. Figyeljünk a sajt mennyiségére, mert minél több a sajt, annál lágyabb lesz a végeredmény! Finom puha kis burger :) A mienkben jó sok sajt van, így lágy lett, de kihűlve normál állagúvá vált :-D

Hozzávalók

A burgerhez

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...