r
Nosalty Logó

Babgulyás finis konyhájából

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Babgulyás finis konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 3324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 148 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    879 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 831 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    243.8 g

Zsír

  • Összesen
    79.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5960.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    827 mg
  • Foszfor
    3518 mg
  • Nátrium
    719 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    1343.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    783 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1789 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    5952 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 3324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A sertéshusit felkockázzuk, a nyulját tetszőlegesen felvágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megpirítjuk, a színes paprikát rátesszük, és felöntjük 3 l vízzel. Beletesszük a húsokat, sózni tilos!!!
  3. A megtisztított répát és zöldséget felkarikázzuk, és beletesszük a majorannával együtt. Szép csendes lángon főzzük.
  4. Amikor a porc megfőtt, hozzáöntjük a lecsöpögtetett babot és a kockára vágott krumplit, majd készre főzzük (ilyenkor meg szoktam kóstolni, hogy elég sós-e, ha szükséges, teszek bele ételízesítőt).
  5. Végül beleszaggatjuk a galuskát, és készre főzzük.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24608
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt, hogy majorannát teszek bele, azt ellestem egy szabadban főzésnél az egyik ismerősömtől. Mióta így csinálom, úúú, annyira finom ízt ad neki, hogy a párom alig bírta abbahagyni az evést, a gyerkőcöm is imádja. Azért arra figyelnünk kell, hogy a füstölt husi nehogy nagyon sós legyen, nálunk a hentes pontosan eltalálja a sózást, így nem kell kiáztatnom. Én utálom a babot, ezért csak 1 konzervet használok, de elbír kettőt is.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...