r
Nosalty Logó

Babfőzelék füstölt oldalassal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Babfőzelék füstölt oldalassal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1292 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2002.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    842 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    491 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1292 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    283.2 g

Zsír

  • Összesen
    292.4 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8010.3 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    301 mg
  • Kálcium
    1902 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1161 mg
  • Foszfor
    3368 mg
  • Nátrium
    1157 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    1037 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    485 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    875 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1963 micro
  • Kolin:
    997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 5167 kcal
  • 14% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 251 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot előző este áztassuk be.
  2. Másnap leöntjük a vizet róla, átmossuk, és egy nagyobb edénybenbabérlevéllel ésaz oldalassal feltesszük főni.
  3. Puhára főzzük, majd az oldalast kivesszük, kicsontozzuka húst,apróravágjuk, és visszarakjuk a babhoz.
  4. A lisztet szárazonmegpirítjuk, és amikor kihűl, felöntjük a főzőtejszínnel, csomómentesre keverjük, majd behabarjuk,éssűrűre főzzük.
  5. Amikor készlevesszük, és belereszeljük a fokhagymát.
  6. Cukorral és ecettel vagy citromlével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 55 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15230
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Én szeretem, ha érezni benne a fokhagymát, így a végén reszelem bele, ugyanis a főzésnél elveszíti az ízét a fokhagyma, és így jobban érezhető. Azelőtt a rántásban szoktam megpirítani, de most már habarom a főzelékeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Gyönyörű oldalasra leltem az üzletben, és gondoltam régen volt már babfőzelék. Családom szereti, így ez volt ma ebédre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...