r
Nosalty Logó

Babapiskótás-gesztenyés krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
helena26
Babapiskótás-gesztenyés krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémekhez

Az összeállításhoz

Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémekhez

Az összeállításhoz

Összesen 4538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A krémekhez

Az összeállításhoz

Összesen 296 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    55.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 1136 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    810 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1476 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 4538 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 296 kcal

Hozzávalók

A krémekhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A krémekhez

  1. Elsőnek főzzük meg a pudingot: 4 dl tej, 10 ek cukor, 1 ek liszt, 1 cs pudingporból.
  2. A kihűlt krémet 15 dkg vajjal habosra keverjük, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe 1,5 ek kakaót keverünk, a világos krémet pici rummal ízesítjük.
  3. A 25 dkg gesztenyepürét, 12,5 dkg darált kekszet 5 dkg vajjal és kevés rummal dolgozzuk össze.
  4. Egy 27x18 cm-es tepsibe nyomkodjuk. Erre jön a kakaós krém, majd a tejbe forgatott babapiskóta, a világos krém következik.
  5. A vajat felforrósítjuk, de nem főzzük, hozzáadjuk a kockára tördelt csokoládét, és addig keverjük, míg a csoki el nem olvad. Langyosan meglocsoljuk a krémes tetejét.
  • Tepsi mérete: 27x18
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21136
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Ajánló

Aki édesebb szájú, az a gesztenyemasszához is keverhet kevés cukrot, de nekünk így pontosan jó volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

A férjem szereti a gesztenyés süteményt, így ma ezzel a krémessel kedveskedtem!

Hozzávalók

A krémekhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...