r
Nosalty Logó

Babapiskótás epertorta

5,0

1 ÉRTÉKELÉS24 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Babapiskótás epertorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

445
Kalória
10.3g
Fehérje
49.8g
Szénhidrátok
22.6g
Zsír
80.1g
Víz
138.5g
Koleszterin
1.5g
Rost
30.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 234 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    80.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 445 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    271.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2847.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    960.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    364 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1168 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2221 micro
Összesen 5334 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. Elkészítjük a piskótát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos formát. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojásfehérjéket a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd óvatosan kis adagokban a lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, még sima massza lesz. A masszát a karikába tesszük, és az előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kisült, 1 óráig hűlni hagyjuk.
  3. A krémhez az epret átpasszírozzuk, összekeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. Kevés vízben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével, és beledolgozzuk a masszába. Ügyeljünk rá, hogy jól elkeverjük a zselatint a masszába! A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  4. A kihűlt piskótakarikát háromfelé vágjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tortakarikát, és beletesszük az egyik piskótalapot, majd a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap és a következő 2/5-öd krém, majd a harmadik lap és a harmadik krém. A krémet a torta tetején szépen elsimítjuk, és két-három órára hűtőbe tesszük.
  5. Ha a tortánk kész, levesszük róla a formát és a sütőpapírt, majd eperrel, eperlevéllel és babapiskótával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 22

Ez az első torta, amit egyedül készítettem el. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 élelmiszer, ami tele van adalékanyagokkal: inkább meg se vedd...

Manapság igen nagy körültekintéssel kell vásárolni, ha szeretnénk a legegészségesebben étkezni. Arra sincs mindig idő, hogy a címkét bogarásszuk, milyen adalékanyagok vannak az adott termékben. Íme, 4 olyan élelmiszer, aminél rá se kell nézni az összetevők listájára ahogy, hogy tudd, jobb, ha nem rakod a kosaradba.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!