Babapiskótás epertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
37g tojás46 kcal
-
13g cukor52 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
21g eper6 kcal
-
33g mascarpone135 kcal
-
8g porcukor32 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
A díszítéshez
-
21g eper6 kcal
-
14g babapiskóta53 kcal
Összesen
445
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
250g eper75 kcal
-
400g mascarpone1616 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
100g narancslé47 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A díszítéshez
-
250g eper75 kcal
-
168g babapiskóta632 kcal
Összesen
5334
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
A piskótához
-
19.4g tojás24 kcal
-
7g cukor27 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
11g eper3 kcal
-
17.6g mascarpone71 kcal
-
4.4g porcukor17 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
4.4g narancslé2 kcal
-
8.8g habtejszín26 kcal
A díszítéshez
-
11g eper3 kcal
-
7.4g babapiskóta28 kcal
Összesen
234
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 139 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
445
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 123.1 g
Zsír
-
Összesen 271.2 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1662 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2847.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1234 mg
-
Nátrium 751 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 597.7 g
-
Cukor 365 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 960.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1191 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 364 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 1225 mg
-
Retinol - A vitamin: 1168 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 183 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2221 micro
Összesen
5334
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 125.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
234
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
8 db tojás
-
200 g finomliszt
-
1 csipet só
A krémhez
-
25 dkg eper
-
40 dkg mascarpone
-
10 dkg porcukor
-
1 dl narancslé
-
2 dl habtejszín
A díszítéshez
-
25 dkg eper
-
24 db babapiskóta
Elkészítés
A piskótához
- Elkészítjük a piskótát. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos formát. A sütőt előmelegítjük.
- A tojásfehérjéket a kristálycukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük. Fakanállal hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd óvatosan kis adagokban a lisztet is. Addig keverjük óvatos, lassú mozdulatokkal, még sima massza lesz. A masszát a karikába tesszük, és az előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kisült, 1 óráig hűlni hagyjuk.
- A krémhez az epret átpasszírozzuk, összekeverjük a krémsajttal, hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük. Kevés vízben lassú lángon feloldjuk a zselatint, langyosan elkeverjük a narancslével, és beledolgozzuk a masszába. Ügyeljünk rá, hogy jól elkeverjük a zselatint a masszába! A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
- A kihűlt piskótakarikát háromfelé vágjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tortakarikát, és beletesszük az egyik piskótalapot, majd a krém 2/5-öd részét. A krémet elsimítjuk, majd jöhet a következő piskótalap és a következő 2/5-öd krém, majd a harmadik lap és a harmadik krém. A krémet a torta tetején szépen elsimítjuk, és két-három órára hűtőbe tesszük.
- Ha a tortánk kész, levesszük róla a formát és a sütőpapírt, majd eperrel, eperlevéllel és babapiskótával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 266
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 69912
- Feltöltés dátuma: 2011. április 15.
Ajánló
Tudnivaló: A torta szélére is kenjünk a krémből, hogy a babapiskóta odatapadjon.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Ez az első torta, amit egyedül készítettem el. :)