r
Nosalty Logó

Azu - tatár húsos ragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Azu - tatár húsos ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1562 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 391 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2530.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1182 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    744 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2726 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1562 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1362 micro
  • Lut-zea
    237 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk ujjnyi csíkokra, ezt követően sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a zsiradék 2/3-át, dobjuk rá a húscsíkokat, és jól pirítsuk át. Ezt követően öntsük fel a húslével, és kis lángon, fedő alatt főzzük tovább. Kb. 45-50 perc a főzési idő.
  3. Amíg puhul a hús, aprítsuk fel a hagymát finomra. és a maradék zsírban pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, és reszeljük bele a két gerezd fokhagymát.
  4. Mikor a hús már megpuhult, akkor öntsük le a levét egy kis tálkába. Keverjük el az étkezési keményítőt a húslében, vigyázva, hogy ne legyen csomós.
  5. Legvégül öntsük a húsra a paradicsommal elkevert hagymát, a kockákra felaprított uborkát, a keményítővel elkevert húslét, és kb. 10 perc alatt forraljuk össze.
  6. Tálaláskor finomra aprított petrezselyemmel szórjuk meg a tetejét.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3218
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 24.

Ajánló

Fogyasztható hagyományosan sült krumplival, de rizzsel, bulgurral is köríthetjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azu - tatár húsos ragu
giuliettalupa 82 recept

Egyszerűen elkészíthető, pikáns, szaftos húsétel. Az eredeti tatár recept rendkívül praktikus, amolyan 3 az 1-ben étel, mivel tartalmaz húst, köretet és savanyúságot is. A tatárok nagyrészt muzulmánok, így ők bárány- vagy marhahúsból készítik a fogást, és a főzési folyamat végén, az uborka mellett, a külön megsütött krumplit is a raguhoz adják. Az alábbi ételt egy egyszerűbb, orosz recept alapján készítettem, melyből már a köret, vagyis a krumpli hiányzik. Aki azonban kedvet kapott az eredeti tatár fogáshoz, próbálja ki, úgy is nagyon finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...