Torta Pasqualina, a keresztény, tojásos csodapite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Simon Gábor
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Spenótos töltelék
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
117g spenót19 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
117g ricotta175 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
21g parmezán sajt82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A leveles tészta
-
83g finomliszt303 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
47g víz0 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Spenótos töltelék
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
700g spenót116 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
700g ricotta1050 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
125g parmezán sajt490 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A leveles tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
280g víz0 kcal
-
10g só0 kcal
Összesen
4218
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
Spenótos töltelék
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
25.2g spenót4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
25.2g ricotta38 kcal
-
11.9g tojás15 kcal
-
4.5g parmezán sajt18 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A leveles tészta
-
18g finomliszt66 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
10.1g víz0 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
152
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33.6 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 251 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2652.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 557 mg
-
Nátrium 1288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 275.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 655 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 411 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4778 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10506 micro
Összesen
703
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 201.4 g
Zsír
-
Összesen 169.1 g
-
Telített zsírsav 78 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1508 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15914.4 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 335 mg
-
Kálcium 3704 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 751 mg
-
Foszfor 3344 mg
-
Nátrium 7727 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 467.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1652.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3927 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 332 micro
-
K vitamin: 2466 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1297 micro
-
Kolin: 1151 mg
-
Retinol - A vitamin: 1535 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28670 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63033 micro
Összesen
4218
kcal
- 8% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1032 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2269 micro
Összesen
152
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Spenótos töltelék
-
2 ek olívaolaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
700 g spenót
-
3 gerezd fokhagyma
-
700 g ricotta
-
6 db tojás
-
125 g parmezán sajt
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
1 ízlés szerint szerecsendió
A leveles tészta
-
500 g finomliszt
-
2 ek olívaolaj
-
280 g víz
-
10 g só
Elkészítés
Spenótos töltelék
- Forró serpenyőbe csorgassunk egy kevés olívaolajat, amiben futassuk meg a finomra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a megmosott spenótot, a fokhagymát, sózzuk meg. Soknak tűnhet először, de össze fog esni. Miután megpároltuk a spenótot, csepegtessük le róla a felesleges folyadékot, majd hagyjuk kihűlni.
- Egy tálba tegyük bele a ricottát, a spenótot, amit vágjunk fel apróra előtte. Reszeljük bele a parmezánt, a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk meg, végül üssünk bele egy tojást. Kavarjuk össze. Tegyük a hűtőbe felhasználásig.
A leveles tészta
- Szitáljuk bele egy tálba a lisztet, öntsük bele a vizet, az olajat és a sót. Kavarjuk össze, amíg összeáll valamennyire a tészta.
- Kezdjük el gyúrni a tésztát, amíg sima és rugalmas lesz. Fóliával tekerjük körbe, legalább egy órát pihentessük.
- Vágjuk fel a tésztát 6 egyenlő darabra. Nyújtsuk ki az első 3 tésztát kb. 1,5 mm vastagságúra, majd helyezzük egymásra úgy, hogy a rétegeket megkenjük egy pár csepp olajjal és megszórjuk egy kevés liszttel. Végül nyújtsuk ki őket újra. (tipp: a tésztákat, amikkel éppen nem dolgozunk, mindig csomagoljuk vissza fóliába, hogy ne száradjanak ki).
- 26 cm átmérőjű tortaformába helyezzük bele óvatosan a tésztát, simítsuk el benne. A lelógó felesleges tésztát vágjuk le róla.
- Halmozzuk bele a spenótos-ricottás tölteléket. Egy kanállal 5 db mélyedést csináljunk, amibe üssük bele a tojásokat. Szórjuk meg a tetejét parmezánnal.
- A maradék 3 tésztával járjunk el ugyanúgy, majd takarjuk le a pitét vele. A lelógó felesleget vágjuk le. A tortaforma falára simult tésztát hajtsuk a piténk tetejére. Szurkáljuk meg villával a tetejét, lehetőleg úgy, hogy egy keresztet formázzunk, így könnyebb lesz a tojásos részeket elvágni. Kenjük meg olívaolajjal a tetejét.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, süssük meg aranybarnára. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5713
- Feltöltés dátuma: 2021. március 30.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
receptek tojással
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Simon Gábor
63 recept
Az Azta’Pasta következő részében most Észak-Olaszország legzsengébb tavaszi ízeit hozzuk el nektek a Torta Pasqualina jóvoltából. Ez a húsvéti sós pite mára igen csak népszerűvé vált egész Olaszország területén, s nem csak e nagy ünnepen, de az év bármely napján megállja a helyét.