r
Nosalty Logó

Ázsiai csirkeszárnyak

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Ázsiai csirkeszárnyak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 250 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    1415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 751 kcal
  • 17% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác alapanyagait (a szezámmagon kívül minden ide tartozik).
  2. Az előzőleg megtisztított, mosott és leszárított csirkeszárnyakat jól beleforgatjuk a pácba. Ha folpackkal lefedjük az edényt és hűtőbe tesszük legalább fél órára (de hagyhatjuk egy egész éjszakára is), akkor még finomabb eredményt kapunk. Egyébiránt azonnal mehetnek a sütőbe.
  3. Egy nagyobb lapos tepsit kibélelünk alufóliával. Belefektetjük a páclében újból jól átforgatott szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat.
  4. Közben egy kicsi lábaskában a maradék szószt forraljuk össze. Ha nem elegendő, tegyünk még hozzá egy kevés hoisin szószt, barna cukrot, szójaszószt és mézet.
  5. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd karikázzuk fel a zöldhagymát. Ezeket keverjük a szószhoz.
  6. Ha megsültek a szárnyak, akkor forgassuk bele őket a szószba. Ettől nem csak még finomabbak lesznek, hanem gyönyörű fényes bevonatot is kapnak. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 306
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18840
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 25.

Ajánló

Van, aki levágja a szárnyak végeit, mert hamar megéghetnek. Aki viszont nem fél tőle, mint én, az ne tegye, mert fantasztikus ropogós lesz és elrágcsálhatjuk az egészet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eldöntöttem, hogy megkedveltetem gyermekeimmel a csirkeszárnyakat. Az egyik kedvenc ízvilágunkkal: ázsiai fűszerezésűvel kezdtem a sort. Eszméletlen jól sikerült!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...