r
Nosalty Logó

Azerbajdzsán csirke római tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Azerbajdzsán csirke római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 4173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    926.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    312 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    373 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2936 micro
  • β-crypt
    477 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    1303 micro
Összesen 696 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    235.3 g

Zsír

  • Összesen
    267.1 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5559.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    877 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    2640 mg
  • Nátrium
    1148 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    3442.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1870 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    53 mg
  • C vitamin:
    2240 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    881 micro
  • Kolin:
    814 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    629 micro
  • β-karotin
    17615 micro
  • β-crypt
    2861 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    7820 micro
Összesen 4173 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 76 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lemosott húsokról leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borssal megszórjuk,v és kicsit állni hagyjuk.
  2. A cserépedényt vízbe áztatjuk, hogy teljesen ellepje.
  3. Ezalatt megtisztítjuk a zöldségféléket, és felszeleteljük falatnyi csíkokra, a fokhagyma-gerezdeket vékonyan felszeljük. A levélzöldségeket felaprítjuk.
  4. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkedarabokat nagy lángon, hirtelen megpirítjuk.
  5. Az olajból kiszedett darabokat elrendezzük a római tál alján, a maradék zsiradékban erős lángon megpirítjuk a zöldségeket.
  6. Először a hagymát, majd a paprikát hozzátesszük, így sütjük pár percig. Rádobjuk a paradicsomot, a fokhagymát, a zöldfűszereket,enyhén megsózzuk, plusz egy kicsi borsot teszünk bele. (Én egy kis színes borsot is daráltam rá.)Roppanósra sütjük, majd ráborítjuk az edényben lévő csirke tetejére.
  7. Lefedjük, és hideg sütőbetesszük, sütjük 50 percig, majd levesszük a fedelét, és még 20 percig hagyjuksülni, hogy a levéből elfőjön.
  8. Köretnek én rizst és hajdinát készítettem, de jól illik hozzá a krumplipüré is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 258
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23252
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept régóta izgatta a fantáziámat, egy tv-műsorban láttam, és nagyon jól nézett ki. Lehet, hogy nem mindenre emlékszem jól, de az eredmény nagyon jó lett. A férjem egyszerűen odavolt érte, szerinte másnap talán még finomabb volt. Lehet, hogy a megkocsonyásodott, teli zöldséggel szaftja már önmagában étvágygerjesztő volt.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...