Az igazi farsangi fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tóth Bence
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
Elkészités
-
63g finomliszt228 kcal
-
25g tej14 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
4 kcal
-
1g só0 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
125g napraforgó olaj1105 kcal
-
125g napraforgó olaj0 kcal
Díszités
-
13g cukor48 kcal
-
0g fahéj1 kcal
-
23g őszibaracklekvár63 kcal
Összesen
1548
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
Elkészités
-
500g finomliszt1820 kcal
-
200g tej112 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
4g só0 kcal
-
40g vaj287 kcal
-
1000g napraforgó olaj8840 kcal
-
1000g napraforgó olaj0 kcal
Díszités
-
100g cukor387 kcal
-
3g fahéj7 kcal
-
180g őszibaracklekvár500 kcal
Összesen
12377
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
Elkészités
-
15.6g finomliszt57 kcal
-
6.2g tej3 kcal
-
1.6g cukor6 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
0.9g friss élesztő1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.2g vaj9 kcal
-
31.2g napraforgó olaj276 kcal
-
31.2g napraforgó olaj0 kcal
Díszités
-
3.1g cukor12 kcal
-
0.1g fahéj0 kcal
-
5.6g őszibaracklekvár16 kcal
Összesen
386
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 132.2 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 46 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 450.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 228 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 25 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 63 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
1548
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.7 g
Zsír
-
Összesen 1057.3 g
-
Telített zsírsav 158 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 479 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 370 g
-
Koleszterin 700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3602.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 466 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 140 mg
-
Foszfor 938 mg
-
Nátrium 1821 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 673.1 g
-
Cukor 247 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 199.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 414 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 468 micro
-
Kolin: 558 mg
-
Retinol - A vitamin: 494 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 102 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 778 micro
Összesen
12377
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 53% Zsír
- 10% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 112.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 6.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
Elkészités
-
500 g finomliszt
-
2 dl tej
-
50 g cukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
30 g friss élesztő
-
1 kk só
-
40 g vaj
-
1000 ml napraforgó olaj
-
1000 ml napraforgó olaj
Díszités
-
100 g cukor
-
1 ek fahéj
-
180 g őszibaracklekvár
Elkészítés
Elkészités
- A lisztet egy keverőtálba szitáljuk és hozzáadjuk a sót és egy fél citrom reszelt héját. Közben a cukrot elkeverjük a tejjel, langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
- A lisztben egy mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet és hozzáadjuk az egész tojást és a tojássárgáját. Géppel vagy kézzel elkezdjük dagasztani és mikor már majdnem homogén állagú, hozzáadjuk az olvadt vajat. Ezután kissé lágyabb, de nem tapadós tésztát dagasztunk belőle. Ha közben keménynek érezzük, kevés tejjel lágyíthatjuk. A dagasztásra szánjunk sok időt, legyen selymesen sima a tészta! Ha kész , letakarjuk fóliával és hagyjuk több mint duplájára kelni.
- Lisztezett deszkára borítjuk és pontosan 9 dkg-os darabokra vágjuk egy késsel. Minden darabkát sima felületű, gömbölyű gombóccá gyúrunk és lisztezett felületre tesszük egymástól 10 cm távolságra. Tenyérrel lenyomjuk a gombócokat , hogy laposan keljenek meg. Liszttel vékonyan megszórjuk és fóliát terítünk rá , így kelesztjük duplájára. Közben felforrósítjuk a olajat.
- Óvatosan alányúlunk a megkelt fánkoknak, mélyedést nyomunk a közepükbe, majd a forró olajba tesszük őket, először azzal a felével, ami felfele nézett. Azonnal lefedjük az edényt egy fedővel, a fánkok első oldalát fedő alatt sütjük készre, hogy saját gőze kissé felhúzza a tésztát, ettől lesz szalagos az oldala. A fánkok másik oldalát is arany barnára sütjük és egy rácson lecsepegtetjük. Mikor langyosra hűltek, fahéjjal összekevert kristálycukorba forgatjuk és tálaljuk.
Díszités
- Mikor langyosra hűltek, fahéjjal összekevert kristály cukorba forgatjuk és tálaljuk. Lekvárt ízlés szerint tehetünk a tetejére.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 453
- Feltöltés dátuma: 2024. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Tóth Bence
2 recept