r
Nosalty Logó

Avokádós-kakaós tekercs tej- és lisztmentesen

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Guxj
Avokádós-kakaós tekercs tej- és lisztmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2838.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    472.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    101 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2040 micro
Összesen 1478 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat, a cukor és a kakaópor felét és a citromlevet csomómentesre keverjük.
  2. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a masszához. Nem kell úgy óvatoskodni, mint egy piskóta esetében, határozott mozdulatokkal, alaposan homogén masszává varázsoljuk. Egy nagy, sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen szétterítjük a tésztát, majd 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
  3. Turmixgépbe vagy késes aprítóba tesszük a banánt, a meghámozott avokádókat, a cukor és a kakaópor másik felét, a kókuszzsírt és a vaníliás cukrot. Magas fokozaton pépesítjük, amíg olyan állaga lesz, mint a pudingnak.
  4. A langyosra hűlt tésztán szétterítjük a krémet, majd feltekerjük. Fél órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 16057
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 22.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: gluténmentes receptek

Ez egy habkönnyű desszert, a cookpad-on olvastam régebben a receptet, azt alakítottam át egy picit :) Tej-, liszt- és keményítőmentes, ráadásul édesítőszerrel is elkészíthető!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...