Ausztrál répás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
63g sárgarépa23 kcal
-
31g dió204 kcal
-
104 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
19g mazsola56 kcal
-
31g barna cukor119 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
31g napraforgó olaj276 kcal
A krémhez
-
31g mascarpone126 kcal
-
10g porcukor39 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
5 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
2g vaj13 kcal
Összesen
1045
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
500g sárgarépa182 kcal
-
250g dió1635 kcal
-
830 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
150g mazsola449 kcal
-
250g barna cukor950 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
250g napraforgó olaj2210 kcal
A krémhez
-
250g mascarpone1010 kcal
-
80g porcukor310 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
14g vaj100 kcal
Összesen
8351
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
22g sárgarépa8 kcal
-
11g dió72 kcal
-
36 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
6.6g mazsola20 kcal
-
11g barna cukor42 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
11g napraforgó olaj97 kcal
A krémhez
-
11g mascarpone44 kcal
-
3.5g porcukor14 kcal
-
2.2g vaj16 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
A tepsi kikenéséhez
-
0.6g vaj4 kcal
Összesen
367
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.2 g
Zsír
-
Összesen 74 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 626.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 298 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 77.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 558 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1934 micro
-
β-karotin 4626 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 336 micro
Összesen
1045
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 113.8 g
Zsír
-
Összesen 592.2 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 218 g
-
Koleszterin 858 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5015.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 900 mg
-
Vas 26 mg
-
Magnézium 842 mg
-
Foszfor 2384 mg
-
Nátrium 711 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 18 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.7 g
-
Cukor 461 mg
-
Élelmi rost 69 mg
VÍZ
-
Összesen 618.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4466 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 112 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 94 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 502 micro
-
Kolin: 818 mg
-
Retinol - A vitamin: 739 micro
-
α-karotin 15473 micro
-
β-karotin 37012 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 4 micro
-
Lut-zea 2686 micro
Összesen
8351
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 220.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 680 micro
-
β-karotin 1628 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
367
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
500 g sárgarépa
-
250 g dió
-
250 g teljes kiőrlésű liszt
-
2 teáskanál szódabikarbóna
-
2 tk fahéj
-
150 g mazsola
-
250 g barna cukor
-
4 db tojás
-
250 ml napraforgó olaj
A krémhez
-
250 g mascarpone
-
80 g porcukor
-
50 g vaj
A tepsi kikenéséhez
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A sárgarépát megpucoljuk, durvára reszeljük, a diót finomra vágjuk és tálban összekeverjük őket.
- A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, a cukorral, a fahéjjal és a mazsolával.
- Egy nagy tálban a tojásokat kézi habverővel habosra keverjük, lassan hozzácsorgatjuk az olajat, majd felváltva hozzákeverjük a répás-diós mixet és a lisztes egyveleget.
- Az egészet egy kivajazott, mélyebb tepsibe öntjük (én egy 32 x 25 x 4 cm-eset használtam) és elegyengetjük a tetejét.
- Légkeverésen 160 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsül. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
- A krémhez a hozzávalókat kikeverjük és amikor a süti kihűlt, a tepsiből tálcára tesszük, rákenjük a tetejére a krémet.
- Kockákra vágva tálaljuk.
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 923
- Tegnapi nézettség: 11
- 7 napos nézettség: 94
- Össznézettség: 142992
- Feltöltés dátuma: 2008. július 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Petra
537 recept
Egy kedves ismerősünknek készítettem ezt a sütit, hálám jeléül rendszergazdai segítségéért. A hatalmas adagra való tekintettel, jutott belőle nekünk is. Észrevételünk: a krém akár el is hagyható a tetejéről. Azért a receptet az eredeti formájában osztom meg, ahogyan az a Sütés alapkönyvében olvasható (egy-két mennyiségnél tértem csupán el), és ki-ki eldöntheti, hogy krémesen vagy a nélkül készíti.