r
Nosalty Logó

Aszpikos sonkaterrine

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Aszpikos sonkaterrine
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

194
Kalória
19g
Fehérje
3.9g
Szénhidrátok
11g
Zsír
74.4g
Víz
33g
Koleszterin
1.3g
Rost
1.2g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 194 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7721.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2087 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6842 micro
Összesen 1551 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 84 kcal

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat a csomagoláson olvasható használati utasítás alapján. Majd egy nagy bögrényi alaplevet forraljunk fel, és keverjük hozzá a beáztatott, kissé kinyomkodott zselatinlapokat. Ha már teljesen felolvadtak, akkor keverjük hozzá az alaplé másik részét, és fűszerezzük borssal és őrölt babérlevéllel ízlés szerint.
  2. Vágjuk a kétféle sonkát apró kockákra úgy, hogy a nagyon zsíros részeket vágjuk ki belőle, a petrezselymet és a snidlinget pedig aprítsuk.
  3. A sonkakockákat keverjük össze egy kevés fűszeres lével, és öntsük a felét egy duplán folpackkal kibélelt formába. Használhatunk kenyérsütőformát vagy egy hasonló űrtartalmú, kb. 1,5 literes műanyag dobozt. Keverjük össze a csülökkockákat az aprított petrezselyem és snidling felével, ez megy a forma közepére. Aztán a tetejére a maradék sonkakocka mehet. Végül öntsük fel a formát a lapzselatinnal kevert lével.
  4. Takarjuk le a formát egy darabka folpackkal vagy egy hosszúkás tányérral, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
  5. Tálaláshoz borítsuk ki a formából egy tálra a terrine-t, díszítsük a maradék aprított petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Éles késsel szeleteljük, néha eltörhet, mert elég sűrű, és nem biztos, hogy mindenhova jut a zselatinból, de az íze kárpótol mindenért. Kínáljuk mellé salátát, tepsiben sült burgonyát és uborkával, kapribogyóval kevert házi majonézt. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtos karfiolnuggets

Ki ne imádná a párfalatos nuggets-eket? Most húsmentes változatban karfiollal és sok sajttal is elkészíthetjük. Házi paradicsomszószt feltétlenül készítsünk hozzá, de zöldfűszeres ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!