r
Nosalty Logó

Aszpikos sonkaterrine

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Aszpikos sonkaterrine
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1551 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    965.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 194 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    152.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7721.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1025 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    595 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    245 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2087 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6842 micro
Összesen 1551 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    532 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Áztassuk be a zselatinlapokat a csomagoláson olvasható használati utasítás alapján. Majd egy nagy bögrényi alaplevet forraljunk fel, és keverjük hozzá a beáztatott, kissé kinyomkodott zselatinlapokat. Ha már teljesen felolvadtak, akkor keverjük hozzá az alaplé másik részét, és fűszerezzük borssal és őrölt babérlevéllel ízlés szerint.
  2. Vágjuk a kétféle sonkát apró kockákra úgy, hogy a nagyon zsíros részeket vágjuk ki belőle, a petrezselymet és a snidlinget pedig aprítsuk.
  3. A sonkakockákat keverjük össze egy kevés fűszeres lével, és öntsük a felét egy duplán folpackkal kibélelt formába. Használhatunk kenyérsütőformát vagy egy hasonló űrtartalmú, kb. 1,5 literes műanyag dobozt. Keverjük össze a csülökkockákat az aprított petrezselyem és snidling felével, ez megy a forma közepére. Aztán a tetejére a maradék sonkakocka mehet. Végül öntsük fel a formát a lapzselatinnal kevert lével.
  4. Takarjuk le a formát egy darabka folpackkal vagy egy hosszúkás tányérral, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
  5. Tálaláshoz borítsuk ki a formából egy tálra a terrine-t, díszítsük a maradék aprított petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Éles késsel szeleteljük, néha eltörhet, mert elég sűrű, és nem biztos, hogy mindenhova jut a zselatinból, de az íze kárpótol mindenért. Kínáljuk mellé salátát, tepsiben sült burgonyát és uborkával, kapribogyóval kevert házi majonézt. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 24965
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 06.

Ajánló

A retró fogások újból divatba jöttek, próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet idén húsvétkor!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak
további kategória: húsvét kategória: húsvéti hidegtálak és saláták

Receptjellemzők

Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...