Aszpikos sonkaterrine
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1g lapzselatin4 kcal
-
75g alaplé5 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g főtt sonka70 kcal
-
100 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
23g snidling7 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
Összesen
194
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
8g lapzselatin28 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
400g főtt sonka560 kcal
-
400g füstölt sertéscsülök800 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
180g snidling54 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
Összesen
1551
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
0.4g lapzselatin2 kcal
-
32.2g alaplé2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21.5g főtt sonka30 kcal
-
21.5g füstölt sertéscsülök43 kcal
-
4.8g petrezselyem2 kcal
-
9.7g snidling3 kcal
-
9.9g újhagyma2 kcal
Összesen
84
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 19 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 965.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 261 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1239 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 855 micro
Összesen
194
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 152.1 g
Zsír
-
Összesen 87.7 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 264 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7721.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 211 mg
-
Foszfor 1025 mg
-
Nátrium 5949 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 595 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 871 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 245 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2087 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 323 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9910 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6842 micro
Összesen
1551
kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 4.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 320 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 532 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
84
kcal
Hozzávalók
-
4 db lapzselatin
-
bors ízlés szerint
-
1 csokor snidling
-
2 közepes db újhagyma
Elkészítés
- Áztassuk be a zselatinlapokat a csomagoláson olvasható használati utasítás alapján. Majd egy nagy bögrényi alaplevet forraljunk fel, és keverjük hozzá a beáztatott, kissé kinyomkodott zselatinlapokat. Ha már teljesen felolvadtak, akkor keverjük hozzá az alaplé másik részét, és fűszerezzük borssal és őrölt babérlevéllel ízlés szerint.
- Vágjuk a kétféle sonkát apró kockákra úgy, hogy a nagyon zsíros részeket vágjuk ki belőle, a petrezselymet és a snidlinget pedig aprítsuk.
- A sonkakockákat keverjük össze egy kevés fűszeres lével, és öntsük a felét egy duplán folpackkal kibélelt formába. Használhatunk kenyérsütőformát vagy egy hasonló űrtartalmú, kb. 1,5 literes műanyag dobozt. Keverjük össze a csülökkockákat az aprított petrezselyem és snidling felével, ez megy a forma közepére. Aztán a tetejére a maradék sonkakocka mehet. Végül öntsük fel a formát a lapzselatinnal kevert lével.
- Takarjuk le a formát egy darabka folpackkal vagy egy hosszúkás tányérral, és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább 4-5 órára.
- Tálaláshoz borítsuk ki a formából egy tálra a terrine-t, díszítsük a maradék aprított petrezselyemmel, snidlinggel, újhagymával. Éles késsel szeleteljük, néha eltörhet, mert elég sűrű, és nem biztos, hogy mindenhova jut a zselatinból, de az íze kárpótol mindenért. Kínáljuk mellé salátát, tepsiben sült burgonyát és uborkával, kapribogyóval kevert házi majonézt. Jó étvágyat hozzá!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 28
- 7 napos nézettség: 238
- Össznézettség: 25719
- Feltöltés dátuma: 2019. április 06.
Ajánló
A retró fogások újból divatba jöttek, próbáljátok ki ezt a gyöngyszemet idén húsvétkor!
Receptkategóriák
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi hidegtálak
további kategória:
húsvét
kategória:
húsvéti hidegtálak és saláták
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Csodálatos fogás, a húsvéti asztal fő ékessége lehet. Hogy miért jó? Elsősorban csodaszép, másodsorban az összes zsíros részt kivágjuk, mielőtt az aszpikba kerül a sonka, így kicsit könnyebb lesz a húsvétunk.