Aszaltszilva-krémleves fahéjas habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
SPAR
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
75g aszalt szilva180 kcal
-
125g száraz vörösbor103 kcal
-
1g fahéj2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
1g gyömbér0 kcal
-
2g narancshéj1 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
25g akácméz76 kcal
-
125g víz0 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
A habhoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
2g habfixáló7 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
841
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
300g aszalt szilva720 kcal
-
500g száraz vörösbor410 kcal
-
4g fahéj10 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
2g gyömbér2 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
100g akácméz304 kcal
-
500g víz0 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
A habhoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3369
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
A leveshez
-
13.8g aszalt szilva33 kcal
-
23g száraz vörösbor19 kcal
-
0.2g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g szegfűbors0 kcal
-
0.1g gyömbér0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
4.1g narancslé2 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
1.8g citromlé0 kcal
-
4.6g akácméz14 kcal
-
23g víz0 kcal
-
18.4g habtejszín54 kcal
A habhoz
-
9.2g habtejszín27 kcal
-
0.4g habfixáló1 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
154
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 46.7 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.6 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 388 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 450 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 411 micro
-
α-karotin 44 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 105 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
841
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 186.9 g
-
Telített zsírsav 116 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 666 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1677.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 189 mg
-
Foszfor 601 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 350.5 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1552.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1801 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 138 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 1644 micro
-
α-karotin 176 micro
-
β-karotin 1573 micro
-
β-crypt 422 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
3369
kcal
- 1% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 28 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
30 dkg aszalt szilva
-
5 dl száraz vörösbor
-
1 tk szegfűszeg
-
1 tk szegfűbors
-
1 tk gyömbér
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
100 g akácméz
-
5 dl víz
-
4 dl habtejszín
A habhoz
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
3 ek porcukor
-
1 tk fahéj
-
1 csipet só
Elkészítés
A leveshez
- A vörösbort egy lábasban felforraljuk a fűszerekkel, a narancs levével és reszelt héjával, a citrom levével és reszelt héjával és a mézzel.
- Felöntjük fél liter vízzel, hozzáadjuk az aprított aszalt szilvát a levével együtt, és 10-15 percig lefedve főzzük. Az idő leteltével kihalásszuk a fahéjakat és a szegfűdarabkákat, majd botmixerrel pürésítjük.
- 4 dl habtejszínhez adunk egy merőkanálnyi levest, elkeverjük, majd az egészet visszacsurgatjuk a lábasba. Alacsony lángon további 5 percig főzzük, majd lehűtjük.
- A maradék habtejszínt egy csipet sóval, porcukorral és a habfixálóval keményre verjük, majd egy-egy evőkanálnyi habbal tálaljuk a levest, és megszórjuk fahéjjal.
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 3894
- Feltöltés dátuma: 2018. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
SPAR
199 recept
Klasszikus, mégis különleges karácsonyi leves, melynek méltó helye van a szépen terített asztalon.