r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött szűzérme

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
8zsuzsa8
Aszalt szilvával töltött szűzérme
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1839 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    1003 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1179 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.9 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3677.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1722 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    558.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    305 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    313 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    2005 micro
  • β-crypt
    465 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 2355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy kisebb edényben kiolvasztjuk a zsírját. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kétféle hagymát a szalonnához adjuk, és kis lángon üvegesre pároljuk.
  2. Az aszalt szilvát apróra vágjuk, a hagymához adjuk. Felöntjük a borral, beletesszük a fenyőmagot, és a húsleveskockát. Addig főzzük, amíg sűrű és puha nem lesz (kb. 15 perc).
  3. A húst éles késsel felvágjuk, hogy téglalap formát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, de csak az egyik oldalát. A másik oldalát megkenjük a hagymás-szilvás keverékkel. Felgöngyöljük, cérnával szorosan megkötözzük.
  4. Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, megforgatjuk benne a hústekercset. Amikor már minden oldalát kissé megkapta, kevés vizet öntünk alá (esetleg borral). Mellé tesszük a maradék tölteléket, a zöldfűszereket. Lassú tűzön fél órát pároljuk. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  5. Vegyük ki a hústekercset, tegyük deszkára. Fejtsük le a kötözőzsineget. Hagyjuk állni néhány percet, azután szeleteljük fel. Tört krumplival, párolt zöldséggel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7441
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 18.

Ajánló

Lehet karajszeletekkel is készíteni. Jól kiverem a szeleteket, kis batyukat kötözök belőle. Nagyon mutatós.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt szilvával töltött szűzérme
8zsuzsa8 210 recept

Előre elkészíthető a hústekercs, tálalás előtt csak át kell melegíteni. A háziasszonynak nem kell a konyhában tölteni az idejét, hanem a vendégekkel foglalkozhat. Most vajas törtkrumplit és párolt brokkolit készítettem mellé. Mivel az unokáim nyavajognak minden olyan étellel, amelyik darabos, a kedvükért a tölteléket elmixeltem. Így egy kicsit folyósabb lett  -  finomabb lett a szaftja, mert sok kifolyt belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...