r
Nosalty Logó

Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
BackerMan
Aszalt szilvával töltött pulykamell mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 6497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1943.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    789 mg
  • Nátrium
    795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 1299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    403.3 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    1362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9717 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    3943 mg
  • Nátrium
    3975 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2621 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    228 micro
  • β-karotin
    1909 micro
  • β-crypt
    471 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 6497 kcal
  • 11% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. ​Aszalt szilvás pulyka: Egy magasabb peremű tepsibe a vaj felét belekockázzuk és elosztjuk, hogy nagyjából mindenhová jusson.
  2. A pulykamellet átmossuk és felszeleteljük, mintha rántott húst készítenénk. Kicsit átklopfoljuk, megszórjuk ételízesítővel és borssal. Az aszalt szilvákat félbevágjuk és a kiklopfolt hús egyik szélére tesszük, feltekerjük. Rátekerjük a bacont és a tepsibe helyezzük. Ha nem akar egybe maradni, akkor hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Mellészórjuk a gesztenyét és ráöntjük a vörösbort.
  3. Fóliával vagy ha van fedele a tepsinek, azzal lefedjük és 180 fokon 1 órán át pároljuk. A fóliát levesszük, a sütőt maximumra tekerjükés felső sütéssel pirítjuk, 5 perc után a levével meglocsoljuk. 10-15 perc pirítás után a húsokat kivesszük és a szaftot egy tálba öntjük. A húsokat fejjel lefele visszatesszük és 5-10 percig pirítjuk a hátoldalát is.
  4. A pecsenyeléből egy pár kanállal kiveszünk és a liszttel elkeverjük, hogy csomómentes legyen. Hozzákeverjük a többi léhez és besűrítjük vele. Botmixerrel átturmixoljuk.
  5. Almamártás: Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk. Felkockázzuk és annyi vízben felrakjuk főni, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és az őrölt fahéjat.
  6. A lisztet, sót és a tejet csomómentesre elkeverjük.Ha megfőtt, rátesszük a vajat és hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  7. Botmixerrel pépesítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 34556
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 31.

Ajánló

Nekem, ha valaki a karácsonyt és a pulykát emlegeti egyszerre, akkor Amerika jut eszembe, és az ő ünnepük, a Hálaadás. Mindenkinek ajánlom, aki egy falat Amerikát meg akar kóstolni, de elege van a hamburgerből. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Karácsony másodnapjára pulykát szerettem volna készíteni, mert Szenteste és első napján családlátogatás szokott lenni a szokásos ételekkel. Hallé, sülthal, töltött káposzta... és a szokásos. Kicsit unalmas, de attól még jó ételek. Változatosságra vágytam és pulykát még nem csináltam.  Konkrét elképzelésem nem volt arról, hogy miként is készítsem el a pulykát, de hogy milyen ízeket akartam érezni, azt már összeraktam. Keresgéltem különböző pulykás és aszalt szilvás recepteket, és ebből lett ez a recept. Én párolt rizzsel tálaltam, de miközben írom ezeket a sorokat eszembe jutott, hogy burgonyakrokkettel is lehetne tálalni.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...