Aszalt paradicsomos útifűmaghéjjal töltött laskagomba
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Baroness konyhája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
225g laskagomba66 kcal
-
4g útifű maghéj14 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
75g kefir46 kcal
-
32 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
18 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
900g laskagomba264 kcal
-
15g útifű maghéj57 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
300g kefir183 kcal
-
129 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
71 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
Összesen
1186
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
55.7g laskagomba16 kcal
-
0.9g útifű maghéj4 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
18.6g kefir11 kcal
-
3.1g szárított paradicsom8 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
3.1g trappista sajt11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
6.2g fehérbor5 kcal
Összesen
73
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.8 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 225 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 483 mg
-
Nátrium 207 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 307.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 151 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 5738 micro
-
Lut-zea 673 micro
Összesen
297
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.2 g
Zsír
-
Összesen 50.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4106 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 83 mg
-
Kálcium 898 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 329 mg
-
Foszfor 1931 mg
-
Nátrium 827 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 604 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 368 micro
-
K vitamin: 394 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 45 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 472 micro
-
Kolin: 931 mg
-
Retinol - A vitamin: 470 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1661 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 22951 micro
-
Lut-zea 2692 micro
Összesen
1186
kcal
- 5% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 254 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 76 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1420 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
-
3 ek útifű maghéj
-
3 db tojás
-
300 g kefir
-
50 g szárított paradicsom
-
0.5 csokor petrezselyem
-
2 gerezd fokhagyma
-
1.5 kávéskanál csípős paprikakrém
-
50 g trappista sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A töltelék hozzávalóit (útifűmaghéj, tojás, kefir, felkockázott aszalt paradicsom, apróra vágott petrezselyemzöld és fokhagyma, csípőspaprika krém, 1 csapott teáskanál só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors) összekeverjük.
- Egy jénai tálat vékonyan kiolajozunk. A laskagomba-csokrokat megsózzuk és a jénaiba fektetjük. A gombakalapok közé belekanalazzuk a tölteléket. A tetejét meghintjük reszelt sajttal. Aláöntünk 1 dl száraz fehérbort.
- .180 fokon alsó-felső sütéssel kb. fél óra alatt -amíg a teteje meg nem pirul- megsütjük. Salátával kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 143
- Feltöltés dátuma: 2021. május 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Baroness konyhája
96 recept