r
Nosalty Logó

Aszalt paradicsom olasz módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SCsaba
Aszalt paradicsom olasz módra
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 1683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    374 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    784 micro
Összesen 211 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    134 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1863.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    771 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    401 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2992 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    91804 micro
  • Lut-zea
    6268 micro
Összesen 1683 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    22696 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 417 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Ha üveges szárított paradicsomot vettünk, akkor belerakjuk, és készen vagyunk. Hagyjuk állni 1 hetet fogyasztás előtt.
  2. Ha zacskós szárított paradicsomot vettünk, akkor egy csatos üvegbe rétegenként végigpakoljuk a hozzávalókat (ízlés szerint). Oregánóval és majorannával óvatosan, mert keserű lesz.
  3. Ha tele a csatos üveg, akkor felöntjük olívaolajjal és napraforgó olajjal (a napraforgóból elég egy kevés, azért kell, hogy a hűtőben ne dermedjen meg). Lezárjuk, be a hűtőbe 1 hétre, és fogyasztható.:)
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4483
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt paradicsom olasz módra
SCsaba 5 recept

Alap, bolti szárított paradicsomot nem szeretem. Egyszer párommal a Sin Copa? nevű spanyol tapas bárban jártunk, ahol a chéf (és tulaj) a Paprika TV egyik szakácsa, és nála ettünk nagyon jót. Az ő aszalt paradicsoma és a bolti között ég és föld a különbség ízre, pedig nem kellett hozzá sok minden. A kulcsszó: fokhagyma.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...