r
Nosalty Logó

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3883 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3203.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    2065 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 974 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.7 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12813.5 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    406 mg
  • Foszfor
    2966 mg
  • Nátrium
    8258 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1257.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1117 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    1178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 3883 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a cseresznyét és áfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot. A barackot szintén tálba helyezzük, és ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amibe a teljes húsmennyiség is el fog férni).
  3. A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát.
  4. A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és sót is.
  5. Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk.
  7. A golyók közepére 1-1 szem, a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
  8. Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl), serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük.
  9. A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük, és egy tálra halmozzuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3705
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
Pálinkaügynök 13 recept

Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk (fogvájóval átszúrva), de köretet is készíthetünk hozzá: egy jó salátát például. Ha a masszából előbb azonos vastagságú hengereket formálunk, és a vastagsággal azonos szeletekre daraboljuk, könnyebben tudunk azonos méretű golyókat formálni. Ha nem kívánjuk a teljes mennyiséget kisütni, a felét lefagyaszthatjuk, és későbbi időpontban, szüksége szerint frissen süthetjük (pl.: váratlan baráti látogatáshoz). Aki a megszokott húsgolyókra számít, kellemes meglepetés éri: a zöldségpárlatba áztatott gyümölcsökkel igazi extra húsgolyókat kapunk. Ráadásul mindezt gluténmentesen! A receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Ő néha baromfihússal is elkészíti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...