Aszalt gyümölcsös húsgolyó gluténmentesen
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pálinkaügynök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
125g darált marhahús178 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
90 kcal
-
5g pálinka12 kcal
-
5g pálinka12 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
974
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
500g darált marhahús710 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
20g pálinka46 kcal
-
16g só0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
3883
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
24.5g darált sertéshús45 kcal
-
24.5g darált marhahús35 kcal
-
4.9g vaj35 kcal
-
13.3g vöröshagyma5 kcal
-
5.4g tojás7 kcal
-
9.8g főzőtejszín13 kcal
-
7.4g zsemlemorzsa29 kcal
-
7.4g aszalt gyümölcsök18 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
1g pálinka2 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g koriander0 kcal
Összesen
191
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 63.7 g
Zsír
-
Összesen 50.7 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3203.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 195 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 742 mg
-
Nátrium 2065 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 314.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 279 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 260 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 200 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 181 micro
Összesen
974
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 254.7 g
Zsír
-
Összesen 202.9 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12813.5 g
-
Cink 34 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 781 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 406 mg
-
Foszfor 2966 mg
-
Nátrium 8258 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.7 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1257.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1117 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 173 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 298 micro
-
Kolin: 1178 mg
-
Retinol - A vitamin: 1041 micro
-
α-karotin 86 micro
-
β-karotin 799 micro
-
β-crypt 148 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
3883
kcal
- 13% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 629 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 405 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 36 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
-
0.5 kg darált sertéshús
-
0.5 kg darált marhahús
-
10 dkg vaj
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 db tojás
-
2 dl főzőtejszín
-
4 kk só
Elkészítés
- Előző nap a cseresznyét és áfonyát egy kis tálba helyezzük, és ráöntjük a céklapárlatot. A barackot szintén tálba helyezzük, és ráöntjük a sütőtök párlatot, a gyümölcsöket egy éjszakára beáztatjuk.
- A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd vajon üvegesre pirítjuk, és egy nagyobb tálba helyezzük (amibe a teljes húsmennyiség is el fog férni).
- A tojásokat egy kis tálban felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és a zsemlemorzsát.
- A húsokat a hagymához adjuk a tálba, majd a fűszereket és sót is.
- Hozzáadjuk a zsemlemorzsás-tojásos masszát, és összegyúrjuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
- A masszából kb. 2 cm átmérőjű kis golyókat formázunk.
- A golyók közepére 1-1 szem, a levéről leszűrt aszalt gyümölcsszemet teszünk, és gondosan visszazárjuk hússal (a sárgabarackot legalább félbe szükséges vágni).
- Az elkészült golyókat vaj és olaj keverékén (50-50 % kb. 4 dl), serpenyőben rázogatva aranybarnára sütjük.
- A húsgolyókról a zsiradékot lecsepegtetjük, és egy tálra halmozzuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3705
- Feltöltés dátuma: 2013. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pálinkaügynök
13 recept
Önmagában baráti beszélgetésekhez kínáljuk (fogvájóval átszúrva), de köretet is készíthetünk hozzá: egy jó salátát például. Ha a masszából előbb azonos vastagságú hengereket formálunk, és a vastagsággal azonos szeletekre daraboljuk, könnyebben tudunk azonos méretű golyókat formálni. Ha nem kívánjuk a teljes mennyiséget kisütni, a felét lefagyaszthatjuk, és későbbi időpontban, szüksége szerint frissen süthetjük (pl.: váratlan baráti látogatáshoz). Aki a megszokott húsgolyókra számít, kellemes meglepetés éri: a zöldségpárlatba áztatott gyümölcsökkel igazi extra húsgolyókat kapunk. Ráadásul mindezt gluténmentesen! A receptet Ledő Mónika barátnőmtől tanultam. Ő néha baromfihússal is elkészíti.