r
Nosalty Logó

Articsóka korianderrel és gránátalma sziruppal

NS
Articsóka korianderrel és gránátalma sziruppal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

563
Kalória
14.1g
Fehérje
82.8g
Szénhidrát
20.9g
Zsír
215.6g
Víz
-
Koleszterin
8.7g
Élelmi rost
24.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1850.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    215.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 563 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3700.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    2626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    431.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    1482 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    904 micro
Összesen 1129 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    526 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 135 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk.
  2. Az olajban üvegesre sütjük a hagymát, majd a fokhagymát is hozzáadjuk.
  3. Belekeverjük a leszűrt, feldarabolt articsókát. Megsózzuk.
  4. Feldaraboljuk a koriandert, nem kell apróra. Belekeverjük az articsókához.
  5. A koktélparadicsomokat is félbe vágjuk, a nagyobbakat negyedekbe. Hozzáadjuk az articsókához.
  6. Belecsurgatjuk a gránátalma szirupot, és egy percig hagyjuk főni.
  7. Tálaljuk kenyérrel, rizzsel vagy bármi mással, ami szemünk-szánknak ingere.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Különleges ízű, de nem csípős, marokkói ihletésű articsóka keverék. Reggelire ettem, de előételnek is megfelel.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...