r
Nosalty Logó

Aranygaluska Tomatotree konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Aranygaluska Tomatotree konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 530 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    198.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    490 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2693.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.4 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 4221 kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 1evőkanál kristálycukorral1 dl langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy nagyobb keverőtálba szitáljuk, csipetnyi sót adunk hozzá, beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a porcukrot.
  3. A felfuttatott élesztőtráöntjük a lisztes elegyre, a maradék 2 dltejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk,és dagasztógéppel elkezdjük dagasztani. Amikor már kezd elválni az edény falától a tésztánk, akkor beledolgozzuk az olvasztott vajat is.
  4. Letakarva kb. 1 órán át duplájára kelesztjük.
  5. Kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle. Egy kivajazott tepsiben/tortaformábanelkezdjük lerakniúgy, hogy a karikák felfelé eső oldalát olvasztott vajba mártjuk.
  6. Ha egy sorral beborítottuk a tepsi alját, akkor a cukros dió és a mazsola felét rászórjuk. A pogácsa szaggatást addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. (Én a 2. nyújtás után a leeső amorf alakokat bedugdostam a körök közé.) A második tésztarétegre is mazsolát teszünk, és diót szórunk.
  7. A tepsiben/formában még hagyjuk kelni kicsit, majd 180-200 fokon készre sütjük. Tűpróbát feltétlenül végezzünk, és ha a teteje nagyon barnulna, akkor fedjük le fóliával, hogy a belseje átsüljön.
  8. Vaníliaöntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4028
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Ajánló

A 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformámban szoktam beleszorítani, és rettentő jó magas lesz. Persze, nyilván szögletes tepsiben is készíthető. Az árkalkulációban a vaníliaöntet ára nincs benne. Előregyártott porból is készíthetünk vaníliasodót, vagy nekiláthatunk házilag is, kedvünk és időnk függvényében.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska Tomatotree konyhájából
Tomatotree 262 recept

Klasszikus.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

A legfinomabb halas receptek 2024-ben

A magyar nem egy halas nemzet, pedig lehetősége és alkalma is lenne rá, hogy megannyi, akár hazai halból válogasson. Ennek ellenére azért van, amit szeretünk: lazac jöhet minden mennyiségben, de a rántott pontypatkó és természetesen a halászlé is trónbitorló, idén is. Lássuk a legfinomabb halrecepteket 2024-ben.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...