r
Nosalty Logó

Aranygaluska tejmentesen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Incilla
Aranygaluska tejmentesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    143.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1220 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    643 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1978 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.4 g

Zsír

  • Összesen
    572.7 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    207 g
  • Koleszterin
    1404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4879.9 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    869 mg
  • Foszfor
    2674 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.9 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    474.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1093 micro
  • Kolin:
    864 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2571 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    800 micro
Összesen 7912 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 438 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a liszteta cukorral és a sóval összekeverjük, és ráütjük a tojásokat, és hozzáöntjük az élesztős tejet és a vaj felét is.
  2. Jól összedolgozzuk, és a maradék tejjel és vajjal lazítunk a tésztán. Ha szépen összeállt a tésztánk, picit meglisztezzük a tetejét, és konyharuhavál lefedve meleg helyre tesszük, és kb. 1 órán keresztül kelesztjük.
  3. A szépen megkelt tésztát gyúródeszkán átgyúrjuk, és kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk.
  4. Pogácsaszaggatóval kisszaggatjuk a galuskákat, és felolvasztott langyos (nem forró!!) vajba mártjuk, ésa cukrozott dióbanmegforgatjuk, majd kivajazott magasfalú tepsibe fektetjük szépen sorba a galuskákat.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A tálaláskor vaníliaszószt adunk hozzá.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5907
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska tejmentesen
Incilla 10 recept

Amióta kiderült, hogy a kisfiamnak tej és tojásfehérje allergiája van próbálom ugyanúgy teljessé tenni az étkezéseket. A süteményeket imádja, és továbbra is szeretnék neki kedveskedni a kedvenc sütijeivel, éppen ezért szójatejjel és szójavajjal készítettem el az aranygaluskát. Isteni finomra sikerült!! :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...