r
Nosalty Logó

Aranygaluska Szofikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szofika
Aranygaluska Szofikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 360 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.3 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1251 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.2 g

Zsír

  • Összesen
    234.6 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3286 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    711 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    1621 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    625.2 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    649 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 5006 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a szokásos módon összegyúrjuk a kelt tésztát, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk.
  3. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk.
  4. Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítjük az olvasztott vajat valamint a darált dió-porcukor keverékét.
  5. Elkezdjük rétegezni a tortát: a forma alját beborítjuk a kiszaggatott galuskákkal, megkenjük őket pici olvasztott vajjal, és megszórjuk cukros dióval. Jöhet a következő réteg galuska, olvasztott vaj, diós-cukor. Addig ismételgetjük, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  6. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3549
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Aranygaluska Szofikától
Szofika 104 recept

Örök kedvenc, nem kell bemutatni. Valami olyan, amin TILOS változtatni bármit is, mert úgy jó, ahogy ki van találva. Szigorúan vaníliasodóval.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...