r
Nosalty Logó

Aranygaluska muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DoktorChick
Aranygaluska muffin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 4270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2365 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1334 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 4270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A sodóhoz

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor/édesítő, 2-3 evőkanál dió) összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd simára keverjük.
  2. A diót egy tálkában összekeverjük a cukorral/édesítővel. Evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 1-1 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a cukros/édesítős dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió (aki ügyes, kihozhat belőle több szintet is, nekem így hirtelenjében kettő jött össze:)).
  3. A muffinformát berakjuk a sütőbe, és 180°C-on tűpróbáig sütjük (ne nyitogassük a sütőt, különben összeesik!).
  4. Amíg a muffin sül, elkészítjük a sodót: tegyünk fel a tűzhelyre 7 dl tejet, és forrásig melegítsük. Közben a 4 dkg lisztet keverjük el a cukorral/édesítővel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre.
  5. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folymatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrűsítjük.
  6. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1290
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 91211
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DoktorChick 13 recept

Aranygaluskára vágytam, de nem igazán volt kedvem az órákig tartó kelesztéshez, stb. Gondoltam, akkor készítek muffint inkább, mivel az egyszerűbb. Így jött az ötlet, hogy összehozom a kettőt. :) A tésztája nem olyan tömény, mint az eredeti aranygaluskáé (hát igen, gyakorlatilag sima muffin tészta), de ha valaki éppen erre vágyna, és nincs ideje, energiája órákig a konyhában pepecselni, akkor mindenképpen ajánlatos ehhez a recepthez fordulni! :) Az arányokat igazából nem igazán néztem a diónál, érzéssel kevertem össze a cukorral/édesítővel, nagyjábóli adagot írtam most a receptbe.

Hozzávalók

A muffinhoz

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...