r
Nosalty Logó

Aranygaluska muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS13 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
DoktorChick
Aranygaluska muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A muffinhoz

A sodóhoz

711
Kalória
16.8g
Fehérje
77.9g
Szénhidrátok
36g
Zsír
24.1g
Víz
174.7g
Koleszterin
2.7g
Rost
31.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 4270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A muffinhoz

A sodóhoz

Összesen 222 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    216.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6733.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    2365 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    2317 mg
  • Nátrium
    1592 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.1 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1407 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    214 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1334 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1189 micro
Összesen 4270 kcal
  • 11% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A száraz anyagokat (liszt, sütőpor, cukor/édesítő, 2-3 evőkanál dió) összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd simára keverjük.
  2. A diót egy tálkában összekeverjük a cukorral/édesítővel. Evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 1-1 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a cukros/édesítős dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió (aki ügyes, kihozhat belőle több szintet is, nekem így hirtelenjében kettő jött össze:)).
  3. A muffinformát berakjuk a sütőbe, és 180°C-on tűpróbáig sütjük (ne nyitogassük a sütőt, különben összeesik!).
  4. Amíg a muffin sül, elkészítjük a sodót: tegyünk fel a tűzhelyre 7 dl tejet, és forrásig melegítsük. Közben a 4 dkg lisztet keverjük el a cukorral/édesítővel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre.
  5. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folymatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrűsítjük.
  6. A muffinokat a sodóval leöntve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!:)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Aranygaluskára vágytam, de nem igazán volt kedvem az órákig tartó kelesztéshez, stb. Gondoltam, akkor készítek muffint inkább, mivel az egyszerűbb. Így jött az ötlet, hogy összehozom a kettőt. :) A tésztája nem olyan tömény, mint az eredeti aranygaluskáé (hát igen, gyakorlatilag sima muffin tészta), de ha valaki éppen erre vágyna, és nincs ideje, energiája órákig a konyhában pepecselni, akkor mindenképpen ajánlatos ehhez a recepthez fordulni! :) Az arányokat igazából nem igazán néztem a diónál, érzéssel kevertem össze a cukorral/édesítővel, nagyjábóli adagot írtam most a receptbe.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Deluxe epres muffin

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs ...

Gerzsenyi Flóra

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!