r
Nosalty Logó

Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bridget
Aranygaluska 9. - kakaós és fahéjas
adag
Sütés
perc
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 604 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 2410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Összesen 151 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 604 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2670.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1231 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    591 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 2410 kcal
  • 11% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 151 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés vízben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt összedagasztjuk úgy, hogy kalács állagú legyen. Ha szükséges, vízzel tudjuk lazítani a tésztát.
  2. Meleg helyenkétszeresére kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen a tésztábólmindig csak annyit húzunkelőre, amivel épp dolgozunk. Pogácsaszaggatóval kis darabokat szaggatunk, amelyeket egyesével olajba mártunk, majd szorosan egymás mellé tesszüka tepsiben.
  4. Közben elkészítjük a kakaós és fahéjas cukrot. 2 evőkanál cukrot, összekeverünk egy-egy teáskanál kakaóval, illetve fahéjjal.
  5. A tepsi méretétől függően egy sorba vagy több sorba is rendezhetjük. Minden sort vastagon szórjunk meg az ízesített cukorral.
  6. A vaníliasodót legjobb, ha előző nap készítjük el.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22488
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 11.

Ajánló

Egy kiadósabb leves után második fogásnak tökéletes. Ebben a tepsiben egy sor jött ki belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Bridget 16 recept

Gyerekkoromban anyukám sokat sütött ilyet, nagyon szerettük. Ez volt életem első aranygaluskája, amit egyedül készítettem. Mindenkinek ízlett.

Hozzávalók

A tésztához

A vaníliasodóhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...