r
Nosalty Logó

Aranygaluska 3. (tej-, és tojásmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
anikax
Aranygaluska 3. (tej-, és tojásmentes)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 4156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A szóráshoz

Összesen 374 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1040 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2519.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1266 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.7 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    516 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 4156 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kevés cukorral, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a keménytőt (vagy a tojáspótló port), az őrölt fahéjat, a megolvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt és a növényi tejet.
  3. Jó alaposan megdagasztjuk, akkor jó, ha könnyen elválik a tészta az edény oldaláról és a kezünkről.
  4. Letakarva kétszeresére kelesztjük kb 30 perc alatt.
  5. Közben kikenünk Liga margarinnal egy tűzálló tálat és beszórjuk darált dióval.
  6. A többi diót a cukorral összekeverjük.
  7. Az időközben szépen megkelt tésztát lisztes deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  8. A kis pogácsákat olvasztott Liga margarinba mártjuk és belehempergetjük a cukros dióba.
  9. Ezután szorosan egymás mellé helyezzük a tűzálló tálba.
  10. 30 percig ismét kelesztjük, közben a sütőt előmelegítjük, és kb. 200 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 38449
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 14.

Ajánló

Lekvárral vagy vanília öntettel melegen tálaljuk, de hidegen is finom öntet nélkül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyapám egyik kedvenc tésztaétele, melyet édesanyám gyermekkoromban gyakran tett az asztalra. Eredetileg 2 db tojás sárgájával készül a tészta, de én azért, hogy kislányom is ehesse, kissé átalakítottam. Természetesen az eredeti receptben a tej is a tehéntől származik :).

Hozzávalók

A tésztához

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...