r
Nosalty Logó

Aranydukátos bukta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rumiszivi
Aranydukátos bukta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 4007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Összesen 206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 668 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    131.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3044.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.6 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 4007 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Elkészítés

Tészta készítése

  1. A tészta készítése:
  2. A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd meleg helyen, kb. 30 perc alatt megkelesztjük.
  3. A sütőlapot kikenjük olajjal.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, majd 8 egyforma részre vágjuk. Mindegyik részt kisodorjuk hosszú hengerré, és kevés olajjal megkenjük, majd a sütőlapra egymás mellé rakjuk.
  5. Egy kés vagy fakanál segítségével egyforma buktákra vágjuk a kisodrott tésztacsíkokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Az öntet készítése:
  7. Fél liter tejet felteszünk forrni.
  8. A többi tejben elkeverjük a cukrokat és a vaníliás pudingport, majd a forró tejhez öntjük.
  9. Hozzáadjuk a rumot, és addig főzzük, míg megsűrűsödik.
  10. A kész buktákat vaníliás öntettel kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3660
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Rumiszivi 91 recept

Hasonló, mint az aranygaluska, csak kicsivel szegényesebb változatban. Szlovákiában "dukátové buchtíčky" néven lehet megtalálni.

Hozzávalók

Tészta készítése

Vaníliás öntet készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...