Anyu féle rácsos-almás süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
csokipancsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
627
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
3761
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 354 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 88 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 185 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 141 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
627
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74 g
Zsír
-
Összesen 99.1 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2123.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 525 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 195 mg
-
Foszfor 933 mg
-
Nátrium 258 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649 g
-
Cukor 220 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1110 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 930 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 119 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 580 micro
-
Kolin: 261 mg
-
Retinol - A vitamin: 845 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 914 micro
-
β-crypt 128 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
3761
kcal
- 4% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tejet felfuttatjuk az élesztővel és a cukorral.
- Ezt összekeverjük a liszttel, a tojással, a margarinnal és a sóval. Tésztát gyúrunk belőle, és langyos helyen 1 órát kelesztjük.
- Mikor megkelt, a sütőt előmelegítjük.
- Egy maréknyi tésztát leválasztunk belőle, és félretesszük.
- A nagyobbik tésztát beleforgatjuk egy tepsibe.
- Az almákat lereszeljük, és rászórjuk a tésztára. Megszórjuk vaníliás cukorral, sima cukorral és fahéjjal.
- A félretett maréknyi tésztából vékony csíkokat gyártunk, és rátesszük a tésztára, majd keresztbe is, végül megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 17606
- Feltöltés dátuma: 2010. november 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
csokipancsi
9 recept
Anyukám készítette először. Nagyon ízlett az egész családnak. (Sajnos nem az egész kép fért rá.) Tartalmas leves után főtélnek is tökéletes.