Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
Fehércsoki-burok
-
83g fehér csokoládé449 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
42g lekvár/ dzsem116 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
-
5g kókusz aroma0 kcal
-
17g porcukor65 kcal
Összesen
956
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
0g só0 kcal
Fehércsoki-burok
-
500g fehér csokoládé2695 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
250g lekvár/ dzsem695 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
60g kókuszreszelék396 kcal
-
30g kókusz aroma0 kcal
-
100g porcukor387 kcal
Összesen
5732
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
Tészta
-
20.4g tojás26 kcal
-
5.6g finomliszt20 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
Fehércsoki-burok
-
30.9g fehér csokoládé166 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Krém
-
15.4g lekvár/ dzsem43 kcal
-
12.3g habtejszín36 kcal
-
3.7g kókuszreszelék24 kcal
-
1.9g kókusz aroma0 kcal
-
6.2g porcukor24 kcal
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 48.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 772.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 229 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.9 g
-
Cukor 98 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 73.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 178 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 246 micro
Összesen
956
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.5 g
Zsír
-
Összesen 289.7 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1407 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4635 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 160 mg
-
Kálcium 1376 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 193 mg
-
Foszfor 1845 mg
-
Nátrium 1036 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 719.2 g
-
Cukor 588 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 443.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1068 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 284 micro
-
K vitamin: 52 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 236 micro
-
Kolin: 1082 mg
-
Retinol - A vitamin: 1058 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 120 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
5732
kcal
- 5% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 114 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.4 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
353
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
6 ek cukor
-
1 csipet só
Fehércsoki-burok
Krém
-
200 ml habtejszín
-
10 ek kókuszreszelék
-
100 g porcukor
Elkészítés
Tészta
- A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük 2 ek fehérjehabbal. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön.
- Előmelegített sütőben 180 C°on sütőpapírral bélelt tepsin 20 perc alatt készre sütjük.
- A piskótára helyezünk aljával lefelé egy szív alakú, szilikonos tortaformát, és annak vonalát követve kivágjuk a piskótából a torta alapját.
Fehércsoki-burok
- Az ételfestékporból függően attól, mennyire szeretnénk intenzív, márvány hatású színt kapni, a szív alakú szilikonforma aljára hintünk belőle (én egy evőkanállal használtam).
- Vizet forralunk, majd félrehúzzul a tűzről, és a fehércsoki pasztillákat a vízgőz felett üveg edényben felolvasztjuk, néha megkevergetve, hogy ne csomósodjon.
- Az olvasztott fehércsokit a porral hintett formába öntjük, és kiskanállal megkevergetük az alját. Látni fogjuk, ahogyan a por kusza csíkokban elegyedik az olvadt csokival, így kaphatunk márványszerű hatást.
- Ezután a formát körkörösen forgatgatjuk, hogy minden oldalát érje a csoki, majd fagyasztóba tesszük, amíg keményre nem dermed.
Krém
- A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a kókusz aromával, majd összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
- A keményre dermedt csokit kivesszük a fagyasztóból, és beletöltjük háromnegyedéig a kókuszkrémet, majd a piskótát vastagon megkenjük az ananászlekvárral, és befedjük vele a tortát.
- Visszatesszük a fagyasztóba fél órára, majd a maradék kókuszhabbal az alja mentén körbedíszítjük.
- A képen marcipán pillangókat és ostyavirágokat helyeztem rá ehető ételragasztóval, valamint vörös ételfesték porral szórt fehércsoki töredékeket ragasztottam rá.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 9
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 55
- Feltöltés dátuma: 2021. május 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept