r
Nosalty Logó

Anyák napi trópusi fehércsoki-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    772.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.5 g

Zsír

  • Összesen
    289.7 g
  • Telített zsírsav
    179 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4635 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1845 mg
  • Nátrium
    1036 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    719.2 g
  • Cukor
    588 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    443.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1068 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1082 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 5732 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztához alappiskótát készítünk: a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgájákat pedig habosra verjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a lisztet, és simára keverjük 2 ek fehérjehabbal. A sárgájás egyveleget spatulával óvatosan a fehérjehabhoz keverjük, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön.
  2. Előmelegített sütőben 180 C°on sütőpapírral bélelt tepsin 20 perc alatt készre sütjük.
  3. A piskótára helyezünk aljával lefelé egy szív alakú, szilikonos tortaformát, és annak vonalát követve kivágjuk a piskótából a torta alapját.

Fehércsoki-burok

  1. Az ételfestékporból függően attól, mennyire szeretnénk intenzív, márvány hatású színt kapni, a szív alakú szilikonforma aljára hintünk belőle (én egy evőkanállal használtam).
  2. Vizet forralunk, majd félrehúzzul a tűzről, és a fehércsoki pasztillákat a vízgőz felett üveg edényben felolvasztjuk, néha megkevergetve, hogy ne csomósodjon.
  3. Az olvasztott fehércsokit a porral hintett formába öntjük, és kiskanállal megkevergetük az alját. Látni fogjuk, ahogyan a por kusza csíkokban elegyedik az olvadt csokival, így kaphatunk márványszerű hatást.
  4. Ezután a formát körkörösen forgatgatjuk, hogy minden oldalát érje a csoki, majd fagyasztóba tesszük, amíg keményre nem dermed.

Krém

  1. A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a kókusz aromával, majd összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
  2. A keményre dermedt csokit kivesszük a fagyasztóból, és beletöltjük háromnegyedéig a kókuszkrémet, majd a piskótát vastagon megkenjük az ananászlekvárral, és befedjük vele a tortát.
  3. Visszatesszük a fagyasztóba fél órára, majd a maradék kókuszhabbal az alja mentén körbedíszítjük.
  4. A képen marcipán pillangókat és ostyavirágokat helyeztem rá ehető ételragasztóval, valamint vörös ételfesték porral szórt fehércsoki töredékeket ragasztottam rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 55
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyák napi trópusi fehércsoki-torta
Picipiros 76 recept

Hozzávalók

Tészta

Fehércsoki-burok

Krém

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...