r
Nosalty Logó

Ánizsos süti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Adrikaa
Ánizsos süti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

sütihez

díszítéshez

1734
Kalória
26.4g
Fehérje
209.5g
Szénhidrátok
94.1g
Zsír
47.6g
Víz
258.8g
Koleszterin
11.1g
Rost
102.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

sütihez

díszítéshez

Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

sütihez

díszítéshez

Összesen 6932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír

sütihez

díszítéshez

Összesen 448 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    94.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1528.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 1734 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    376.5 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6114.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2685 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    838.1 g
  • Cukor
    409 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2072 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2036 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 6932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    12.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 448 kcal

Elkészítés

sütihez

  1. A vajat a porckorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, illetve a vanília rúd kikapart belsejét és a citrom héját. Ezek után még kb. 5-10 percig keverjük. A lisztet, kakaót, sütőport, sót, fűszereket egy tálba összekeverjük, majd szakaszosan a masszához adagoljuk.
  2. Jól eldolgozzuk a tésztát vagy kézzel, vagy a robotgépnek a dagasztó szárával. Ha nagyon morzsálódik a tészta, és nem akarna összeállni, egy-két kanál vízzel segíthetünk rajta.
  3. Ha összeállt a tészta, akkor fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  4. Ha letelt a 2 óra, akkor a hűtőből elővéve kinyújtjuk a tésztát (érdemesebb több részletben), és sütőpapírral bélelt tepsire szaggatjuk ki a formákat.
  5. Olyan vastagra nyújtsuk a tésztát, amilyen vastagra szeretnénk a sütit, mert a sütés alatt sem összeesni nem fog, sem pedig nőni.
  6. 180°C-on kb. 13 percig sütjük, de közben nézegethetjük, mert sütőfüggő az idő.
  7. A csokit gőz felett megolvasztjuk, majd a kihűlt sütiket félig belemártjuk a csokiba, a felesleget lecsepegtetjük róla, majd a szórócukorba nyomjuk a szélét a sütinek. Rácsra tesszük vagy pedig sütőpapírra, és hagyjuk, hogy megdermedjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Ezt a sütit karácsonykor készítettem, mert Páromnak ez "A karácsonyi sütemény". Finom, omlós, és karácsonyra tökéletes. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós-szilvás papucs

Mi még egyáltalán nem unjuk az ünnepi diós recepteket, reméljük, ti sem vagytok ezzel másképp! Ez a szilvás-diós papucs szuper választás vendégváró sütiként, de akár reggelire, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!