r
Nosalty Logó

Angyaltorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Angyaltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 629 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.1 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2808.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    1037 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580 g
  • Cukor
    459 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    822 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    294 micro
Összesen 3776 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a cukor felével.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ekkor tesszük bele a sütőport, a citromlevet, a cukor másik felét, és tovább keverjük magas fokozaton. Keverjük hozzá 3-4 porcióban a lisztes cukrot óvatosan.
  3. Tegyük vajazatlan tortaformába, és előmelegített sütőben,elektromos sütőben alulról a második rácson, süssük 35 percig. A sütőajtót semmiképpen ne nyissuk ki. Tűpróba!
  4. Vegyük ki, majd fejjel lefelé tegyük hűtőrácsra a tortaformában kihűlni. Ha kihűlt, műtsük ki a tortaformából.
  5. Verjük fel a tejszínt a cukorral. Vonjuk be vele a tortát.
  6. A kókuszreszeléket keverjük el alaposan a málnaszörppel, és hintsük a torta tetejére. Ehhez példáulfelhasználhatjuk a kókuszvízből visszamaradt reszeléket is.
  7. Friss málnával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 284
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 45869
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 08.

Ajánló

Mindenképpen málnával. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy tojásfehérje-mentő süti. Az angyaltorta vagy angel food cake sokáig közellenségnek számított a konyhámban. Egyszerűen azért, mert nem sikerült. Hónapokat töltöttem azzal, hogy elszerencsétlenkedtem a karácsony körül felhalmozódott tojásfehérje felhasználásával, de nem született meg a várt eredmény. Egyébként egy jellegzetesen amerikai sütiről van szó, bonyolultsága épp abban rejlik, hogy alig kell hozzá hozzávaló. Sokadik próbálkozás után feladtam, és eltettem pihenni az ötletet, hogy én ezt valaha megcsinálom. Aztán ma előkerült. Rám maradt megint egy adag tojásfehérje, gondoltam, megint szembenézek a mumusommal. Elővettem az angyaltorta-naplót, végigböngésztem, mint egy bűntény aktáját, majd a következőkre jutottam: Az eredeti torta borkősavat tartalmaz, amitől viszont veszett savanyú lesz, és nekem egyáltalán nem ízlik. Ha citromlével helyettesítem, akkor is. Arra ugyan nem jöttem rá, hogy a neten elvétve fellelhető magyar nyelvű próbálkozások hogyan is sikerültek, de már nem is nagyon érdekelt. Az angyaltorta lényege a tésztája, ami egy elképesztően könnyű, légies dolog, ezt reprodukálni kell. Ennyi. Ìgy vettem ki a borkősavat, kapott helyette sütőport és citromlevet, bizonyos mozzanatokat kicsit máskorra időzítettem, és lám, sikerült. A borkősavról annyit kell tudni, hogy megnöveli a tojásfehérje hőálló képességét, ezért válik jól süthetővé. Ugyanezt a hatást citromlével is el lehet érni vagy ecettel, az a lényeg, hogy sav legyen. Bár a borkősavtól még lágyabb, szivacsosabb tésztát kapunk, plusz ennek tetejébe hófehér marad a belseje (innen a név), én mégis maradtam ennél a verziónál. Ìzre sokkal megnyerőbb. De lehet kísérletezni, mindenki döntse el maga. A borkő egyébként egy szuper dolog, mint a borkészítés mellékterméke. Talán kevesen tudják, hogy a legjobb sütőport borkőből állítják elő, ellentétben a sima sütőporokkal, ez nincs tele foszfáttal, és nem szívódik fel a szervezetben sem, hanem simán kiürül. Hatásmechanizmusát tekintve viszont épp úgy, és olyan jól működik, mint a szokásos sütűporok. A neten is megtalálható, weinstein backpulver néven rá lehet keresni, úgy láttam, már otthon is elérhető. Hát így sikerült az én angyaltortám, és bár nem vagyok a habos sütik híve, de ez még nekem is ízlett. A legjobb az egészben, hogy amikor az ember beleharap a tésztájába, kicsit olyan habcsókos érzése támad. Ugyanis annak ellenére, hogy egy finom, könnyű tésztáról van szó, egy-egy harapás után felsejlik egy kis habcsókos ragacsosság benne.  Imádom. Szeretettel mindenkinek!  

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...