Angyaltorta
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
20g finomliszt73 kcal
-
62g cukor239 kcal
-
67g tojásfehérje35 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A díszítéshez
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
12g kókuszreszelék77 kcal
-
3g szörp10 kcal
-
33g málna17 kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
120g finomliszt437 kcal
-
370g cukor1432 kcal
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
A díszítéshez
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
70g kókuszreszelék462 kcal
-
20g szörp61 kcal
-
200g málna104 kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
A tésztához
-
7.8g finomliszt28 kcal
-
24.1g cukor93 kcal
-
26.1g tojásfehérje14 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A díszítéshez
-
19.6g habtejszín57 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
4.6g kókuszreszelék30 kcal
-
1.3g szörp4 kcal
-
13g málna7 kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 145 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 96.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.7 g
Zsír
-
Összesen 141.1 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 333 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2808.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 546 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 200 mg
-
Foszfor 872 mg
-
Nátrium 1037 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 580 g
-
Cukor 459 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 728.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 841 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 107 mg
-
Retinol - A vitamin: 822 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 204 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 183.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 47.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
120 g finomliszt
-
370 g cukor
-
10 db tojásfehérje
-
4 tk citromlé
A díszítéshez
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg cukor
-
7 dkg kókuszreszelék
-
20 dkg málna
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet elkeverjük a cukor felével.
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ekkor tesszük bele a sütőport, a citromlevet, a cukor másik felét, és tovább keverjük magas fokozaton. Keverjük hozzá 3-4 porcióban a lisztes cukrot óvatosan.
- Tegyük vajazatlan tortaformába, és előmelegített sütőben,elektromos sütőben alulról a második rácson, süssük 35 percig. A sütőajtót semmiképpen ne nyissuk ki. Tűpróba!
- Vegyük ki, majd fejjel lefelé tegyük hűtőrácsra a tortaformában kihűlni. Ha kihűlt, műtsük ki a tortaformából.
- Verjük fel a tejszínt a cukorral. Vonjuk be vele a tortát.
- A kókuszreszeléket keverjük el alaposan a málnaszörppel, és hintsük a torta tetejére. Ehhez példáulfelhasználhatjuk a kókuszvízből visszamaradt reszeléket is.
- Friss málnával tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 284
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 30
- Össznézettség: 45956
- Feltöltés dátuma: 2010. június 08.
Ajánló
Mindenképpen málnával. :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ismét egy tojásfehérje-mentő süti. Az angyaltorta vagy angel food cake sokáig közellenségnek számított a konyhámban. Egyszerűen azért, mert nem sikerült. Hónapokat töltöttem azzal, hogy elszerencsétlenkedtem a karácsony körül felhalmozódott tojásfehérje felhasználásával, de nem született meg a várt eredmény. Egyébként egy jellegzetesen amerikai sütiről van szó, bonyolultsága épp abban rejlik, hogy alig kell hozzá hozzávaló. Sokadik próbálkozás után feladtam, és eltettem pihenni az ötletet, hogy én ezt valaha megcsinálom. Aztán ma előkerült. Rám maradt megint egy adag tojásfehérje, gondoltam, megint szembenézek a mumusommal. Elővettem az angyaltorta-naplót, végigböngésztem, mint egy bűntény aktáját, majd a következőkre jutottam: Az eredeti torta borkősavat tartalmaz, amitől viszont veszett savanyú lesz, és nekem egyáltalán nem ízlik. Ha citromlével helyettesítem, akkor is. Arra ugyan nem jöttem rá, hogy a neten elvétve fellelhető magyar nyelvű próbálkozások hogyan is sikerültek, de már nem is nagyon érdekelt. Az angyaltorta lényege a tésztája, ami egy elképesztően könnyű, légies dolog, ezt reprodukálni kell. Ennyi. Ìgy vettem ki a borkősavat, kapott helyette sütőport és citromlevet, bizonyos mozzanatokat kicsit máskorra időzítettem, és lám, sikerült. A borkősavról annyit kell tudni, hogy megnöveli a tojásfehérje hőálló képességét, ezért válik jól süthetővé. Ugyanezt a hatást citromlével is el lehet érni vagy ecettel, az a lényeg, hogy sav legyen. Bár a borkősavtól még lágyabb, szivacsosabb tésztát kapunk, plusz ennek tetejébe hófehér marad a belseje (innen a név), én mégis maradtam ennél a verziónál. Ìzre sokkal megnyerőbb. De lehet kísérletezni, mindenki döntse el maga. A borkő egyébként egy szuper dolog, mint a borkészítés mellékterméke. Talán kevesen tudják, hogy a legjobb sütőport borkőből állítják elő, ellentétben a sima sütőporokkal, ez nincs tele foszfáttal, és nem szívódik fel a szervezetben sem, hanem simán kiürül. Hatásmechanizmusát tekintve viszont épp úgy, és olyan jól működik, mint a szokásos sütűporok. A neten is megtalálható, weinstein backpulver néven rá lehet keresni, úgy láttam, már otthon is elérhető. Hát így sikerült az én angyaltortám, és bár nem vagyok a habos sütik híve, de ez még nekem is ízlett. A legjobb az egészben, hogy amikor az ember beleharap a tésztájába, kicsit olyan habcsókos érzése támad. Ugyanis annak ellenére, hogy egy finom, könnyű tésztáról van szó, egy-egy harapás után felsejlik egy kis habcsókos ragacsosság benne. Imádom. Szeretettel mindenkinek!