r
Nosalty Logó

Angol szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Angol szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    398.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3634.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    871.5 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal.
  2. A szalakálit langyos tejben felfuttatjuk, és a masszához adjuk, majd belekeverjük a lisztet.
  3. A tojásfehérjét két kanál vízzel kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan a masszába forgatjuk, és három részre osztjuk.
  5. Egy rész marad sárga, a másodikhoz egy mandulaaromát, a harmadikhoz egy kanál kakaót keverünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  7. Elsimítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Nagyon gyorsan sül, ha a széle megpirul már vehetjük is ki a sütőből!
  9. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a lisztet, de vigyázzunk ne legyen csomós!
  10. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzátesszük a kihűlt lisztes pépet.
  11. Jól összekeverjük és a lapok közé kenjük.
  12. Tetejét a felolvasztott csokival vonjuk be.
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Receptkönyvben: 212
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 96
  • Össznézettség: 49273
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 07.

Ajánló

Bármilyen ünnepi alkalomra kiváló. Tésztája nem szárad ki hamar, jól eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legfinomabb tésztájú sütemények szalakálival készülnek. Nagyon könnyű tészták készülnek vele. Igaz, sütéskor kicsit kellemetlen szaga van, de mire elhűl a tészta, elillan a kellemetlen illat is. Ezen süti nem csokimázat, hanem zöld fondan bevonatot kapott a tetejére. Nem kell megijedni, ha a tészta a tepsiben szinte elveszik, olyan vékony. Sütés közben nagyon jól magára talál és megvastagodik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...