r
Nosalty Logó

Angol szelet

NS
Angol szelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

1856
Kalória
25g
Fehérje
217.9g
Szénhidrát
99.6g
Zsír
82.8g
Víz
487.1g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
142.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    99.6 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.9 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    801 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    787 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    391 micro
Összesen 1856 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.9 g

Zsír

  • Összesen
    398.3 g
  • Telített zsírsav
    236 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3634.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    958 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1350 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    871.5 g
  • Cukor
    569 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    331.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 7413 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 328 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vajjal.
  2. A szalakálit langyos tejben felfuttatjuk, és a masszához adjuk, majd belekeverjük a lisztet.
  3. A tojásfehérjét két kanál vízzel kemény habbá verjük.
  4. Óvatosan a masszába forgatjuk, és három részre osztjuk.
  5. Egy rész marad sárga, a másodikhoz egy mandulaaromát, a harmadikhoz egy kanál kakaót keverünk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  7. Elsimítjuk, és előmelegített sütőben sütjük.
  8. Nagyon gyorsan sül, ha a széle megpirul már vehetjük is ki a sütőből!
  9. A krémhez a tejben sűrűre főzzük a lisztet, de vigyázzunk ne legyen csomós!
  10. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzátesszük a kihűlt lisztes pépet.
  11. Jól összekeverjük és a lapok közé kenjük.
  12. Tetejét a felolvasztott csokival vonjuk be.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 3 p
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32x23

A legfinomabb tésztájú sütemények szalakálival készülnek. Nagyon könnyű tészták készülnek vele. Igaz, sütéskor kicsit kellemetlen szaga van, de mire elhűl a tészta, elillan a kellemetlen illat is. Ezen süti nem csokimázat, hanem zöld fondan bevonatot kapott a tetejére. Nem kell megijedni, ha a tészta a tepsiben szinte elveszik, olyan vékony. Sütés közben nagyon jól magára talál és megvastagodik.

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...