r
Nosalty Logó

Angol süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Angol süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 9406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 345 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    600.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 784 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    532.4 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    241 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7209.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1850 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    2786 mg
  • Nátrium
    1886 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1056.8 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    522 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4921 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    3381 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2284 micro
Összesen 9406 kcal
  • 5% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
  3. Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
  4. Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
  5. Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
  6. Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
  7. Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
  8. A krém elkészítése:
  9. A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
  10. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
  11. A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
  12. A csokimáz elkészítése:
  13. A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
  14. Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 101355
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angol süti
ze(n)derta 188 recept

A szülői, nagyszülői receptgyűjteményt forgatva gyakorta találkozhatunk olyan süteményekkel, melyek nevükben az elkészítőre, recept tulajdonosára utalnak. Így jönnek sorba aztán a Marika kiflik, Etus szeletek, Teri darálósok stb... Hogy ki volt az angol, nem tudom, de ez a gazdag sütemény tortaként is megállja a helyét. Jóapám 71. születésnapjára ezúton is gratulálok!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...