Angol süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
ze(n)derta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
14 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
A mázhoz
-
8g tortabevonó46 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
4 kcal
Összesen
784
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
495g tojás623 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
171 kcal
-
171 kcal
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
343 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
250g margarin1793 kcal
A mázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
46 kcal
Összesen
9406
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
11g finomliszt40 kcal
-
11g porcukor43 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
-
18.2g tojás23 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor6 kcal
-
1.7g csokoládés pudingpor6 kcal
-
1.7g puncs pudingpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
7.3g porcukor28 kcal
-
9.2g margarin66 kcal
A mázhoz
-
3.7g tortabevonó20 kcal
-
1.8g margarin13 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
345
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 44.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.1 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 39.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 434 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 115 mg
-
Retinol - A vitamin: 410 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 282 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
Összesen
784
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 111 g
Zsír
-
Összesen 532.4 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 241 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 1628 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7209.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 251 mg
-
Kálcium 1850 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 392 mg
-
Foszfor 2786 mg
-
Nátrium 1886 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1056.8 g
-
Cukor 590 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 479.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5203 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 55 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 522 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 295 micro
-
Kolin: 1382 mg
-
Retinol - A vitamin: 4921 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 3381 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2284 micro
Összesen
9406
kcal
- 5% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
345
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
-
5 dl tej
-
1 csipet só
-
2 csomag vaníliás cukor
-
200 g porcukor
-
250 g margarin
A mázhoz
-
50 g margarin
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk úgy, hogy a fehérjéket hármasával külön-külön pohárba teszük.
- Kimérünk háromszor 100 g lisztet és elkeverjük benne az egyenlően elosztott sütőport, és egyenként a különböző ízű pudingporokat.
- Egy 25x35 cm-es magas falú tepsit kizsírozunk, és szalvétával béleljük.
- Amargarint habosra keverjük a tojások sárgájával, a porcukorral és a csipetnyi sóval. Ezután három egyenlő részre osztjuk.
- Az első részbe belekeverjük a vanília ízű pudingporral elkevert lisztet (ha szükséges kevés tejjel higíthatjuk a masszát) és óvatosan beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből vertkemény habot. A tepsibe simítjuk és előmelegíett sütőben, 200 C-on, 10 perc alatt tűpróbáig sütjük. Egy deszkára kiborítjuk és ha kicsit hűlt, lehúzzuk róla a szalvétát.
- Ha a tepsi kicsit hűlt, enyhén kizsírozzuk és szalvétával béleljük. Ugyanígy sütjük meg a puncs és a csokoládé ízesítésű lapokat is, majd hagyjuk kihűlni.
- A krém elkészítése:
- A vanília ízű pudingporokat 2 dl tejben csomó mentesen elkeverjük. A maradék tejet főni tesszük a csipet sóval, majd folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük benne a pudingport. A tűzről levéve többször megkavarjuk, amíg teljesen ki nem hűl.
- A margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukrokkal, majd a kétféle krémet összekeverjük.
- A krém felét egyenletesen elkenjük a csokoládés lapon. Erre tesszük a puncs ízű lapot, majd a maradék krémet és végül a vaníliás lapot.
- A csokimáz elkészítése:
- A tortabevonót kis darabokra törjük és gőz fölött összeolvasztjuk a margarinnal és a kakaóporral. A gőzről levéve kicsit hagyjuk hűlni, majd vizezett késsel a sütemény tetejére simítjuk.
- Ha a csokimáz megszilárdul, vízbe mártott éles késsel hosszúkás szeleteket vágunk belőle.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 259
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 101355
- Feltöltés dátuma: 2008. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
ze(n)derta
188 recept
A szülői, nagyszülői receptgyűjteményt forgatva gyakorta találkozhatunk olyan süteményekkel, melyek nevükben az elkészítőre, recept tulajdonosára utalnak. Így jönnek sorba aztán a Marika kiflik, Etus szeletek, Teri darálósok stb... Hogy ki volt az angol, nem tudom, de ez a gazdag sütemény tortaként is megállja a helyét. Jóapám 71. születésnapjára ezúton is gratulálok!