Ananászos zserbótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tésztához
-
6g tej4 kcal
-
6g porcukor24 kcal
-
2 kcal
-
35g finomliszt127 kcal
-
0g só0 kcal
-
19g vaj134 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
Töltelékhez
-
38g dió245 kcal
-
19g porcukor73 kcal
-
0 kcal
-
19g lekvár/ dzsem52 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
0g só0 kcal
Bevonáshoz
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
6g tej4 kcal
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tésztához
-
50g tej28 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
15g friss élesztő16 kcal
-
280g finomliszt1019 kcal
-
0g só0 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
Töltelékhez
-
300g dió1962 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
0 kcal
-
150g lekvár/ dzsem417 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
0g só0 kcal
Bevonáshoz
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
50g tej28 kcal
Összesen
6314
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
Tésztához
-
3.4g tej2 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
1 kcal
-
19g finomliszt69 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
Töltelékhez
-
20.3g dió133 kcal
-
10.2g porcukor39 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
10.2g lekvár/ dzsem28 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5.4g tojásfehérje3 kcal
-
0g só0 kcal
Bevonáshoz
-
10.2g étcsokoládé56 kcal
-
3.4g tej2 kcal
Összesen
428
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 491.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 242 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 27.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 144 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
788
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 103.2 g
Zsír
-
Összesen 380.1 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 151 g
-
Koleszterin 769 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3929.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 670 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 781 mg
-
Foszfor 1933 mg
-
Nátrium 321 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 659.6 g
-
Cukor 358 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 223.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1185 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 524 mg
-
Retinol - A vitamin: 1155 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 563 micro
Összesen
6314
kcal
- 8% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 15.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
428
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
50 ml tej
-
5 dkg porcukor
-
1.5 dkg friss élesztő
-
28 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
15 dkg vaj
-
2 db tojássárgája
Töltelékhez
-
30 dkg dió
-
15 dkg porcukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
15 dkg lekvár/ dzsem
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojásfehérje
-
1 csipet só
Bevonáshoz
-
15 dkg étcsokoládé
-
50 ml tej
Elkészítés
Tésztához
- A tésztához langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztet, sót és a porcukrot összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 gombócot formálunk belőle.
- Egy kapcsos tortaformát (kb 22-23 cm) jól kivajazunk és lisztezünk.
- A tésztagombócokat akkorára nyújtjuk, mint a forma, majd összeállítjuk a tortát. Egy réteg tészta, erre kerül a töltelék fele, majd ismét tészta, töltelék, és végül tészta.
- A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 170 °C-os sütőben megsütjük (kb 30-35 perc). A formában hagyjuk kihűlni.
- A torta tetejét és az oldalát bevonjuk a csokis masszával, és darált dióval díszítjük.
Töltelékhez
- A diót megdaráljuk, összevegyítjük a porcukorral, kikeverjük a lekvárral, vaníliával és a citromhéjjal.
- A fehérjéből a sóval habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a diós masszával. A tölteléket kettéosztjuk.
Bevonáshoz
- A bevonóhoz felforrósítjuk a tejet, beletördeljük a csokoládét, és simára keverjük.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 80
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6912
- Feltöltés dátuma: 2014. december 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Judit69
194 recept
Különleges ez a zserbótorta, hiszen ananászdzsemmel készült, és a töltelék is kicsit eltér a megszokott elkészítéstől. Főztem már be citrom- és narancslekvárt, és most először, de nem utoljára ananászdzsemet, aminek az elkészítése a blogomon található.