r
Nosalty Logó

Ananászos zserbótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Ananászos zserbótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 6314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Összesen 428 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    491.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    242 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.4 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 788 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    380.1 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    151 g
  • Koleszterin
    769 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    670 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    781 mg
  • Foszfor
    1933 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cukor
    358 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    524 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1155 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    563 micro
Összesen 6314 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 428 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztet, sót és a porcukrot összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a felfutott élesztőt, és alaposan összegyúrjuk, majd 3 gombócot formálunk belőle.
  3. Egy kapcsos tortaformát (kb 22-23 cm) jól kivajazunk és lisztezünk.
  4. A tésztagombócokat akkorára nyújtjuk, mint a forma, majd összeállítjuk a tortát. Egy réteg tészta, erre kerül a töltelék fele, majd ismét tészta, töltelék, és végül tészta.
  5. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített 170 °C-os sütőben megsütjük (kb 30-35 perc). A formában hagyjuk kihűlni.
  6. A torta tetejét és az oldalát bevonjuk a csokis masszával, és darált dióval díszítjük.

Töltelékhez

  1. A diót megdaráljuk, összevegyítjük a porcukorral, kikeverjük a lekvárral, vaníliával és a citromhéjjal.
  2. A fehérjéből a sóval habot verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a diós masszával. A tölteléket kettéosztjuk.

Bevonáshoz

  1. A bevonóhoz felforrósítjuk a tejet, beletördeljük a csokoládét, és simára keverjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6912
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ananászos zserbótorta
Judit69 194 recept

Különleges ez a zserbótorta, hiszen ananászdzsemmel készült, és a töltelék is kicsit eltér a megszokott elkészítéstől. Főztem már be citrom- és narancslekvárt, és most először, de nem utoljára ananászdzsemet, aminek az elkészítése a blogomon található.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...