r
Nosalty Logó

Ananászos sütemény Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Ananászos sütemény Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tepsi előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tepsi előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 5583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tepsi előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Összesen 220 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    651.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 698 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    387.5 g
  • Telített zsírsav
    171 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5215.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    697 mg
  • Foszfor
    2204 mg
  • Nátrium
    921 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2550 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    58 mg
  • C vitamin:
    294 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    409 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 5583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tepsi előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tepsi előkészítéséhez

  1. Az ananászt megpucoljuk, elnegyedeljük, torzsás részét kivágjuk, majd kb. 2 cm-es darabokra szeleteljük. Szűrőn jól lecsepegtetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 175 fokra, és kivajazunk, zsemlemorzsával behintünk egy 25x35 cm-es tepsit.
  3. A mandulát vagy diót összekeverjük a liszttel, sütőporral és a sóval.
  4. A puha vajat, a cukrot és a vaníliát egy nagy tálban robotgéppel kb. 2 perc alatt jól összedolgozzuk, egyenként belevegyítjük a tojásokat, majd a tejfölt, és lassabb fokozaton a mandulás/diós lisztet.
  5. Belesimítjuk a tésztát a tepsibe, egyenletesen elosztjuk rajta azananászt, és 45 percre betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Rácsra téve, teljesen kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3393
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a sütit nem a kinézete miatt fogjuk szeretni. Annál inkább az ízéért és a gyorsaságáért. Ripsz-ropsz összeállítható, kiadós, finom, és még akár másnapra is puha marad. A recept a 2012-es Stahl magazin őszi számából származik.

Hozzávalók

A tepsi előkészítéséhez

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...