r
Nosalty Logó

Ananászos-kesudiós csirke

NS
Ananászos-kesudiós csirke
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

566
Kalória
33.6g
Fehérje
25.6g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
219.7g
Víz
91.3g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
14.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1891.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 566 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7564.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1773 mg
  • Nátrium
    4908 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    878.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 2264 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét apró darabokra vágjuk, besózzuk.
  2. A hagymát aprítsuk fel, és az olajon sóval pároljuk meg, majd adjuk hozzá az aprított fokhagymát is.
  3. Adjuk hozzá a csirkemellet, és fehéredésig pirítsuk.
  4. Locsoljuk meg a worcestershire-szósszal.
  5. Adjuk hozzá adarabolt ananászt és egy decinyit a konzervléből.
  6. Majd abor is mehet hozzá,a friss kakukkfű (ízlés szerint),fehérborsés a kesudió enyhénösszetörve (maradhat egészben is).
  7. Addig főzzük, amíg a leve kicsit el nem fő,és ragus állagú nem lesz az egész.
  8. Rizzsel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Mindenkinek van egy ananászos csirke verziója, az enyémben a speciális a kesudió és a worcestershire-szósz. Egyszerre fűszeres, pikáns és édes, puha az ananász, és ropog a kesu. Vigyázni kell vele, mert a végtelenségig lehet enni.:-) Jól illik hozzá a barna rizs, én mazsolás vad és barna rizzsel tálalom.

További receptek

Yakitori

Ha Japán ételeire gondolunk, legtöbben a sushit, a rament vagy a tempurát említjük. Pedig a mindennapok igazi hőse egy sokkal egyszerűbb fogás: a yakitori, vagyis a parázson sült ...

Hering András

Souvlaki

A souvlaki a görögök saslikja, azzal a lényegi különbséggel, hogy náluk csak hús kerül a nyársakra, azt viszont előtte illatos pácban érlelik. Hagyományosan sertésből készült ez a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...