r
Nosalty Logó

Ananászos grízfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Ananászos grízfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A felfújthoz

A sütőtál előkészítéséhez

Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 580 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2491.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    923 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.5 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    856 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A felfújthoz

A sütőtál előkészítéséhez

Elkészítés

A felfújthoz

  1. Az ananászkonzervet leszűrjük, majd kockákra vágjuk.
  2. A pudingport elkeverjük 6 ek hideg tejjel.
  3. A maradék tejet egy csipet sóval felfőzzük, majd leveszük a tűzről.
  4. Hozzákeverjük a grízt és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  5. A vajat habosra keverjük, hozzákeverjük apránként a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, a sütőport, a még meleg tejbegrízt, a tejjel elkevert pudingport.
  6. A végén hozzákeverjük az ananászt.
  7. Az egészet egy vajjal kikent tüzálló tálba öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5982
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy egyszerű desszert, amelyet akár egy tartalmasabb leves után is tálalhatjuk.

Hozzávalók

A felfújthoz

A sütőtál előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...