Amszterdami húsos metélt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
823
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1644
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.3 g
Zsír
-
Összesen 40.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2096.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 95 mg
-
Kálcium 418 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 734 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 206.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 154 mg
-
Retinol - A vitamin: 330 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 55 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
823
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.6 g
Zsír
-
Összesen 80.5 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 435 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4193.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 190 mg
-
Kálcium 835 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 187 mg
-
Foszfor 1469 mg
-
Nátrium 1492 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 413.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 669 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 319 micro
-
Kolin: 308 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 110 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
1644
kcal
- 16% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 51.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
203
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük.
- A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és majorannával megszórjuk.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, pirítsuk meg benne a húst. A húst kivesszük, és a tésztán elrendezzük.
- A pecsenyezsírt felöntjük a levessel és a tejszínnel, felfőzzük, kb. 5 percig főzzük. Sóval, borssal, majorannával és fehérborral ízesítjük, majd a húsra öntjük.
- A sonkát vékony szeletekre vágjuk, és elosztjuk a húson.
- Az egészet megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 2465
- Tegnapi nézettség: 18
- 7 napos nézettség: 75
- Össznézettség: 295861
- Feltöltés dátuma: 2011. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű és finom étel.