r
Nosalty Logó

Amerikai paprikás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Amerikai paprikás csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1882 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    3088 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 470 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.1 g

Zsír

  • Összesen
    138.9 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    633 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3231.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1488 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    938.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    853 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    3378 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    2385 micro
Összesen 1882 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    609 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha van sütőbe tehető öntöttvas serpenyőnk, akkor azzal dogozunk, ha nem, akkor egy lábassal s magas falú kerámia tepsivel. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőre, sóval, borssal bedörzsöljük őket.
  2. A vajat megolvasztjuk a lábasban vagy a vasserpenyőben, és oldalanként 5-8 perc alatt megsütjük a csirkecombokat, hogy a bőr ropogós, és szép karamellszínű legyen rajtuk.
  3. Kivesszük, félretesszük. A maradék zsiradékra tesszük a hagymát, és 5-8 percig kis lángon főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és újabb 5 percig kevergetjük, Mehet rá a liszt 2-3 percre, míg elveszíti y nyers színét, majd kis lángon 1-2 percre a fűszerpaprika.
  4. Jól elkeverjük, felöntjük alaplével, és a konzerv paradicsommal, majd jól elkeverjük. Ha nincs öntöttvas edényünk, ezen a pontot öntsük át az egész kulimászt a kerámiaedénybe, ültessük rá a combokat, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre, míg a combok át nem sülnek, a szósz pedig jól be nem sűrűsödik. Ha van öntöttvas edény, akkor pakoljuk vissza a combokat, és irány ugyanígy a sütő.
  5. Ha kész, kivesszük, 10 percig hűlni hagyjuk, majd a combokat kiszedjük, a szószban pedig elkeverjük a tejfölt. Mennyei krémes lesz!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11065
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 18.

Ajánló

Pappardelle vagy tagliatelle tészta, de bármilyen szélesmetélt megteszi

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A klasszikus magyar paprikás csirke helyett ez egy amerikai változat - érdemes kipróbálni, mert extra krémes és baromi finom, de ne számítsunk a megszokott paprikás-csirke élményre. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...