r
Nosalty Logó

Amerikai meggyes pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Amerikai meggyes pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 233 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    402 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 440 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    197.7 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    712 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624.2 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    898.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1951 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1618 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    4021 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1057 micro
Összesen 4397 kcal
  • 3% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához elmorzsoljuk a lisztben a vajat, hozzáadjuk a sót, porcukrot és annyi vizet, hogy a tészta épp összeálljon. Celofánba csomagolva hűtőbe tesszük.
  2. A cseresznye és meggy levét leszűrjük, de a levüket felfogjuk.
  3. Egy lábasban összevegyítjük a cukrot, a lisztet és a sót, majd hozzáöntünk 2.5 dl cseresznye-meggy levet. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot és további 5 percig forraljuk, hogy igazán sűrű legyen.
  4. Ha eléggé besűrűsödött, felolvasztjuk benne a vajat, majd hozzákeverjük az aromát és óvatosan beleforgatjuk a cseresznyét, meggyet. Hagyjuk kihűlni.
  5. Lisztezett felületem kinyújtjuk a tészta kb. kétharmadát, és egy kb. 22-25 cm átmérőjű tortaformába simítjuk, de a szélét nem vágjuk le. Megszurkáljuk az alját.
  6. A kihűlt tölteléket a tésztába öntjük, kicsit eligazítjuk benne.
  7. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a töltelékre helyezzük. A kilógó maradék résszel együtt visszagyűrjük a tésztát a töltelék mellé.
  8. Vékonyan belevágunk a tésztába és megkenjük a tetejét a felvert tojás sárgájával, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 48245
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 04.

Ajánló

A töltelék előtt én még tettem bele egy kis vaníliapudingot jó sok cukorral és így olyan finom lett. Hát ha még van hozzá egy kis vaníliafagyi is, akkor az valami csodálatos. :D 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádok mindenféle gyümölcsös pitét csinálni. Úgyhogy most elhatároztam, hogy így, vagy úgy de mindenféle gyümölcsből fogok pitét sütni. Ez azért jó, mert ezeket a tésztákat nem kell elősütni és a teteje is olyan szép egyben van az egész.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...