r
Nosalty Logó

Amerikai hercegnő torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Amerikai hercegnő torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    385 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    219 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 824 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    597.6 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    210 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1535 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5247.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1145 mg
  • Foszfor
    2431 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097.7 g
  • Cukor
    836 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4625 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    330 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    315 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4402 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2631 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1666 micro
Összesen 9886 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját.
  2. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az eddigiekhez.
  3. A lisztet adjuk a masszához, majd a tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, és keverjük el az egészet.
  4. Töltsük a tésztát a sütőpapírral kibélelt tortaformába, és előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig.
  5. Süssünk még egy tortaalapot, és a tortalapokat mikor szétvágjuk, akkor azok közepét vágjuk ki pogácsa szaggatóval.
  6. A krémhez a margarint keverjük habosra. Adjuk hozzá a kakaóport, a sót, a porcukrot a vaníliás cukrot, majd karikázzuk bele a banánt, és törjük össze pépesre.
  7. A tejszínt verjük kemény habbá, és óvatosan forgassuk össze a krémmel.
  8. Összeállítjuk a tortát. A tésztát vágjuk 3-4 lapra. A krém felével kenjük meg a lapokat, a másik felével pedig kívülről vonjuk be vele a tortát.
  9. Lehetőleg a tortát kívülről csak nagyon vékonyan kenjük be, mert ha rákerül a ruha, akkor a krém kifolyik alatta.
  10. A ruha elkészítéséhez az asztalra terítsünk ki 70x70 cm-es zsírpapírt, majd ezen nyújtjuk ki masszát. Tegyük a zsírpapírra a masszát, majd a tetejére is tegyünk 70x70 cm-es zsírpapírt. (lehet kisebb is a zsírpapír 50x50). Majd nyújtófa segítségével nagyon vékonyra nyújtsuk ki, pár mm-re. (Szükség esetén a zsírpapírt be lehet kenni olajjal, hogy ne ragadjon le.)
  11. Ha ez kész, a tetejéről vegyük le a zsírpapírt, majd fordítsuk rá a tortára a kinyújtott masszát. Gyors és pontos mozdulattal!
  12. Ha elhelyeztük a tetején, pont középen vágunk egy (plusz, X ) jelet, hogy beletudjuk állítani a barbie babát.
  13. Elkészítjük a felső testére a ruhát, majd az egész tortát úgy csinosítjuk, ahogy tetszik.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22623
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Erre a receptre ezen az oldalon akadtam rá, kerestem olyan csokitortát, aminek íze is van, nem csak színe. Örülök neki, hogy itt találtam meg a tökéletes receptet. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...