r
Nosalty Logó

Ambrus szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Edina
Ambrus szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 7392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Összesen 326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 821 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    357.9 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    1353 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    2115 mg
  • Nátrium
    1750 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    931.1 g
  • Cukor
    474 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2665 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    339 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    1149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2535 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1807 micro
Összesen 7392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 326 kcal

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A mézes laphoz

  1. A lisztet elmorzsoljuk a zsírral. Hozzáadjuk a mézes lap többi hozzávalóját, és összegyúrjuk. Két részre osztjuk, majd két lapot sütünk belőle.
  2. Ezután elkészítjük a diós piskótát. Kettéválasztjuk a tojásokat. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a dióval és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan elkeverjük a piskóta másik részével. Előmelegített sütőben kisütjük.
  4. Amíg sül, elkészítjük a krémet. A tejet az instant kávéval felforraljuk.
  5. A pudingport kikeverjük fél dl hideg tejjel, és a felforralt tejhez öntjük, majd megfőzzük.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a cukrot.
  7. Ezek után összeállíthatjuk a süteményt. Alulra az egyik mézes lap kerül, ezt megkenjük mézes tejjel (fél dl tej + 1 ek. méz), majd rákenjük a kávés krém felét.
  8. Ezek után ráhelyezzük a diós piskótát, majd a krém másik felét. Utána rárakjuk a másik mézes lapot, majd azt is megkenjük a mézes tejjel.
  9. A tetejét tejszínhabbal vagy olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12432
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Apu névnapjára készült a sütemény.

Hozzávalók

A mézes laphoz

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...